Lisa del Bo ligt met darmproblemen in het ziekenhuis: “Even rusten, maar de kerkconcerten gaan wél door”

Lisa Del Bo © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdagavond 13 mei treedt Lisa del Bo met een kennismakingsconcert op in de Sint-Pieterskerk in Kuurne. Eén dag later is ze te gast in Lokeren en de daaropvolgende dag in Hasselt. Lisa moet nu echter even rusten, want ze ligt met darmproblemen in het ziekenhuis.

Afgelopen vrijdag bracht zangeres Lisa del Bo haar nieuwe album ‘Niet Alleen’ uit als opvolger van het succesvolle ‘Lisa Gelooft’-project, goed voor enkele duizenden verkochte cd’s en 50 nagenoeg uitverkochte kerkconcerten, die ruim 15.000 mensen op de baan brachten. Helaas moet Lisa de promotie rond haar nieuwste religieus geïnspireerde album onverwacht afbreken, want de populaire artieste ligt in het ziekenhuis. “Vorige week had ik al last van hevige buikpijn. Ondanks de voorgeschreven medicatie werd het de voorbije dagen erger en werd ik door onze huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis. Op de spoedafdeling werden mijn klachten verder onderzocht. Ik ken al het resultaat: Diverticulitis. Eerst moet de ontsteking in mijn darmen op basis van mijn bloedwaarden herstellen. Ik had ondertussen ook al contact met dokter Luc Colemont (Stop Darmkanker). Hij verzekerde mij dat je dat goed kan behandelen en dat alles snel weer in orde komt. Deze week moet ik in het ziekenhuis nog rusten en mij helaas voor mijn gewone optredens laten vervangen. Vanaf volgende week ben ik normaal gezien pijnvrij en kan ik mij verder voorbereiden op mijn drie kennismakingsconcerten, die we geven naar aanleiding van het nieuwe album. Op vrijdagavond 13 mei beginnen we in Kuurne. Eén dag later in Lokeren en de dag erop in Hasselt. Ik heb gebeden, maar de behandelende artsen hebben mij ook verzekerd dat het goed komt en dat ik die concerten in optimale omstandigheden kan doen. Via deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor de steun en het begrip. Het medisch personeel, maar ook alle mensen die mij de voorbije uren berichtjes hebben gestuurd. We komen sterker terug dan ooit (lacht). Reken maar, want alles komt goed”, zegt Lisa del Bo vol goede mond. (PADI)

Toch nog geen kaartje voor Kuurne? Wil je Lisa aanmoedigen? Je kan tickets verkrijgen op 0478 75 48 81 (Magda Vranken). Eén ticket voor Kuurne kost 15 euro, inclusief een boekje met de teksten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.