Lili Grace komt met een concert naar De Blankaart in Diksmuide

Lili Grace© Dirk Vertommen
Lili Grace© Dirk Vertommen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 9 juli treden de zusjes Dienne en Nelle Bogaerts alias Lili Grace op in ‘4AD’ in het Provinciaal De Blankaart in Diksmuide. Ze staan ook op het podium in Kaprijke, Gent, Leuven, Tienen, Hasselt en Brussel.

Zomer 2017 . Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer – om te zetten in muziek. Ze trekken in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een denkbeeldige microscoop. Externe invloeden worden geweerd, en een select aantal vrienden ingeschakeld om hun concept in eigen beheer vorm te geven. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

Oktober 2019 . Na twee jaar schrijven, schrappen en schaven is ‘Silhouette’ klaar: de plaat die al heel lang op de zusjes Bogaerts zat te wachten. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? Waar is God wanneer je hem nodig hebt? Kan je iemand met een vislijn weer uit zijn slaap hengelen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

‘Silhouette’ is een plaat die kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen. (PADI)

Tussen 5 juni en 26 oktober treedt Lili Grace op in Kaprijke, Gent, Leuven, Tienen, Hasselt en Brussel, waaronder ook op vrijdag 9 juli in ‘4AD’ in het Provinciaal Domein De Blankaart in Diksmuide.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.