Laura Lynn staat vandaag – maandag 22 maart – exact zestien jaar op het podium

Tijdens de zomer van 2019 stond Laura Lynn op het podium van Het Witte Paard in Blankenberge.© PADI/Jens
Tijdens de zomer van 2019 stond Laura Lynn op het podium van Het Witte Paard in Blankenberge.© PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op 22 maart 2005 stond Laura Lynn de allereerste keer op een podium. Vandaag is het dus al zestien jaar (!!!) dat ze op een podium staat en succes blijft hebben. “22 maart zal voor altijd in mijn geheugen staan”, bekent de zangeres uit Ardooie. “Met knikkende knieën startte ik mijn carrière met de single ‘Je hebt me 1000 x belogen’. In al die jaren nam ik 20 albums en 48 singles op. Er verscheen ook één boek.”

“Alle begin is moeilijk, maar dankzij jullie – mijn trouwe fans – kreeg ik veel appreciatie voor mijn werk en passie. Er gebeurde zoveel, maar deze momenten blijven mij altijd bij : de Tien-om-te-Zien-trofee, Zomerhit, Hype van het jaar, Ereburgerschap in mijn gemeente Ardooie, West-Vlaming van het jaar, Loftrompetten, enz. Vergeet ook niet de talrijke gouden en (multi)platina platen voor de verkoop van mijn albums en singles. Wist je dat ik doorheen Vlaanderen al vier sterren op de Walk of Fame heb ? Heb jij deze plaatsen al bezocht ? Ik heb een ster in Metropolis Antwerpen, in mijn eigen gemeente Ardooie, Plopsaland De Panne en in het Schlagerfestival Hasselt.”

Laura Lynn, samen met mama Kristine Vandenheede, haar steun en toeverlaat.
Laura Lynn, samen met mama Kristine Vandenheede, haar steun en toeverlaat.

“Artiest zijn is – naast zingen – ook heel veel op de baan zijn. Rijden van dorp naar stad om daar het beste van jezelf te geven. In de voorbije zestien jaar ben ik dan ook op uiteenlopende plaatsen geweest. En dat was niet alleen in mijn eigen land met mijn ‘Betoverd’ Tour. Ik ben ook gaan reizen en had zelfs een optreden in Zuid Afrika naar aanleiding van mijn album in het Zuid-Afrikaans “Drome”. Ik trok naar Las Vagas ter voorbereiding van mijn grote show in de Lotto Arena te Antwerpen. Ik bezocht Disneyland Parijs, samen met 750 fans én waar ik als eerste Vlaming mocht meepronken in de kerstparade. En niet te vergeten mijn optreden op de VTM cruise… Zalig toch”, vertelt de zangeres. “Naast mijn solo-carrière werkte ik ook samen met talloze bekende Vlamingen: Lindsay, Luc Steeno, Guillaume Devos, The Lynn Sisters, enz…maar ook met enkele grote namen uit het buitenland, waaronder Frans Bauer. Samen stonden wij in het Antwerps Sportpaleis. Daarnaast toerde ik één jaar rond in Nederland en bezocht ik alle radiostations, gevolgd met optredens in Nederland en België. Op TV deed ik mee aan ‘Sterren op de dansvloer’, mocht ik samen met mijn mama in ‘De keuken van Sofie’ koken, deed ik mee aan ‘Fata Morgana’ en ‘Banana Split’.. Kortom, ik beleefde zoveel in die voorbije zestien jaar. In feite teveel om op te noemen, maar wel zalig om even terug te gaan in de tijd. Pas dan besef je wat je al allemaal meemaakte, hoe groot mijn palmares is en dit enkel en alleen dankzij mijn trouwe fans.” (PADI)

www.lauralynn.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.