Laura Lynn krijgt Multiplatina Award voor de verkoop van 250.000 stuks van ‘Je hebt me 1000 x belogen’

Laura Lynn won een Multiplatina Award voor de verkoop van 250.000 stuks van ‘Je hebt me 1000 x belogen’.© PADI/Daniël
Laura Lynn won een Multiplatina Award voor de verkoop van 250.000 stuks van ‘Je hebt me 1000 x belogen’.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De opnames van de Loftrompetten en Eindejaarsshow bij MENT TV in Mariakerke waren nog maar net begonnen of één van de aanwezige artiesten kreeg al edelmetaal. Laura Lynn uit Ardooie ontving immers een Multiplatina Award voor de verkoop van maar liefst 250.000 stuks van haar single ‘Je hebt me 1000 x belogen’.

250.000 stuks : dat is een heel groot aantal. Hoe kan je dat aantal verdelen ?

Laura Lynn : “Van dit nummer werden er 100.000 cd-singles verkocht. Mijn eerste album ‘Dromen’ uit 2005 met dat liedje erop was goed voor zo’n 95.000 cd’s. Ik zit met dat nummer qua streaming ook al aan méér dan 50.000 stuks. Dat is in totaal 250.000 stuks van hetzelfde nummer.”

Verzwakte dat aantal in de voorbije jaren, want zowel singles als cd’s worden niet zoveel meer verkocht ?

Laura : “Als ik het een beetje op z’n West-Vlaams mag zeggen : die verkoop zit inderdaad op z’n gat. We mogen nu al blij zijn als we eens 10.000 cd’s verkopen. Je moet er ook meer voor knokken om aan zo’n aantal te geraken.”

Had je al meer verkoop verwacht van ‘Country 2’, hét album dat in je feestjaar 2020 uitkwam ?

Laura : “Ik had er natuurlijk meer van verwacht, maar we zitten in een heel raar jaar. Ik vind dat de mensen minder hun weg vinden naar de aankoop van een album. Maar ik ben tevreden dat ik in mijn feestjaar toch nog allerlei dingen kan en kon doen, zoals tv-opnames, radio, enz. De hele grote projecten zijn spijtig genoeg weggevallen.”

Ik hoorde ooit zeggen dat de artiest zelf één euro per cd ontvangt. 250.000 cd’s, singles, streamings.. dat is zo’n tien miljoen oude Belgische franken. Dat valt toch mee ?

Laura : “Jij kan goed rekenen hoor. Ik wil daar wel voor tekenen, maar helaas is het zo niet. Was het maar waar (lacht).”

Wellicht ben je vooral blij met de erkenning, met het feit dat zoveel mensen dit nummer ‘Jij hebt me 1000 x belogen’ zo koesteren ?

Laura : “Dat is inderdaad de mooiste erkenning die je kan krijgen. Ik verkocht al veel albums. De mensen kochten het omdat ze het ongetwijfeld wel goed vonden. Voor mij is dat het belangrijkste.”

De zangeres mocht ‘1000 x belogen’ ook eens zingen in de studio van MENT TV.© PADI/Daniël
De zangeres mocht ‘1000 x belogen’ ook eens zingen in de studio van MENT TV.© PADI/Daniël

Verlang je naar 2021 en naar hét moment dat je terug op het podium mag staan?

Laura : “Ik hoop dat we snel ons gewone leven terug kunnen opnemen, maar ik denk toch dat we nog een beetje geduld gaan moeten hebben. We proberen wel het beste ervan te maken. Ik denk dat het coronagebeuren ook zijn positieve kanten heeft. Ik maakte meer tijd vrij voor andere dingen. Ik leerde nieuwe dingen kennen. Ik was er meer voor mijn dochter. Maar ik mis wel enorm hét podium.”

Ik hoorde recent zeggen dat je blijkbaar ander werk zoekt. Juist ?

Laura ( begint te lachen ) : “Ik zei dat misschien wel eens, indien we niet meer mogen optreden. Dan moet ik inderdaad een andere job zoeken, maar nu is dat nog helemaal niet nodig.”

Met 250.000 verkochte albums én singles, zeker niet…

Laura ( lacht hevig ) : “Sloeber !”

Heb je voor 2021 al speciale muzikale plannen ?

Laura : “In januari komt de nieuwe single ‘Country Girl’ uit. Het is een song uit mijn cd ‘Country 2’. Voor de rest is het even afwachten wat 2021 zal brengen qua corona. Een nieuw album zal eerder 2022 zijn, maar zoals ik al zei : ‘t is nu moeilijk plannen.”

Bedankt en nogmaals proficiat met je Multiplatina Award.

Laura : “Dankjewel !” (PADI)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten