‘Laat ons klinken’ met Luc Steeno en Frank Van Erum

Vorig jaar lanceerden Luc Steeno en Frank Van Erum al de song ‘Laat ons klinken’, maar door de coronalockdown kreeg dat liedje niet alle kansen die het wellicht verdiende. Hun muzikale samenwerking kwam tot stand tijdens de kustshow ‘Ambiance aan zee’ in Het Witte Paard in Blankenberge. Op algemene aanvraag werd beslist om dit liedje te rereleasen op vrijdag 15 januari.

Frank (links) en Luc in actie tijdens ‘Ambiance aan zee’ in HWP in Blankenberge.© PADI/Jens
Frank (links) en Luc in actie tijdens ‘Ambiance aan zee’ in HWP in Blankenberge.© PADI/Jens

Luc Steeno en Frank Van Erum leerden elkaar in de zomer van 2019 pas goed kennen toen ze beiden deel uitmaakten van de cast van de kustshow ‘ Ambiance Aan Zee ’, die de hele zomer in Het Witte Paard in Blankenberge liep. Frank Van Erum kenden we natuurlijk vooral van z’n voormalige rol van ‘Renzo’ in de populaire TV-soap ‘Thuis’, maar Frank bewees vorige zomer nog maar eens dat hij naast een goed acteur ook een begenadigd zanger is. Door hun intensieve samenwerking trokken de twee vorige zomer veel met elkaar op en het is ook toen dat ze de idee opperden om eens samen de studio in te gaan. Het resultaat daarvan is deze prachtige single ‘Laat ons klinken’, een nummer van Franse origine dat een gepaste Vlaamse tekst met zich meekreeg.

In oktober 2019 stelde Luc Steeno z’n album ’30 Jaar Luc Steeno ’ voor aan fans en pers in Benidorm. Het was daar dat Luc en Frank voor ’t eerst hun duet live voor een publiek opvoerden. Het nummer belande ook mee op de tracklisting van Luc’s 3CD album maar schopt het nu pas echt tot nieuwe single. Ook al blijft het ‘klinken met vrienden’ momenteel nog uit den boze voor de meesten onder ons, toch is de boodschap van de song momenteel actueler dan ooit… we kijken hier allemaal immens naar uit. (PADI)

‘Laat ons klinken’ van Luc Steeno en Frank Van Erum is vanaf vrijdag 15 januari verkrijgbaar als digitale download en via de courante streamingdiensten .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.