https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koen Crucke over 25 jaar Studio 100: “Dat ze nog maar 25 jaar verder doen!”

Koen Crucke tijdens de show in De Panne. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In Plopsaland De Panne stond Koen Crucke uit De Haan alias Alberto ook op het podium tijdens het festival naar aanleiding van ’25 jaar Studio 100’. Koen is er al vanaf de start én zelfs al vroeger erbij of in totaal…33 jaar. Zijn verjaardagsboodschap voor Studio 100: “Dat ze nog maar 25 jaar verder doen!”

Als ik mij goed herinner, ben jij er al bij vanaf de start van Studio 100. Juist?

Koen: “Jawel, zelfs al van ervoor. Toen Samson op de VRT één maand gestart was, was Stef Bos eruit getrokken, omdat hij van plan was om in Nederland liedjes te gaan spelen. Hij was toen meneer Chocomousse. Later krijg ik telefoon van Hans Bourlon met de vraag of ik Samson kende. Ik had er natuurlijk wel al van gehoord, maar dat is eerder voor kinderen, dus ik keek er niet naar. Ze wilden dat ik een gastrolletje speelde. Gert ontdekte me door de film Coco Flanel. Uiteindelijk keek ik eens maar Samson. Ik vond het goed en kreeg twee scenario’s opgestuurd. De week erna waren de opnames en Gert vroeg toen of ik wilde blijven meespelen. Ondertussen ben ik er al 33 jaar bij.”

Zorgde het personage Alberto dat je veel populairder werd? Heb je dus veel te danken aan de persoon Alberto?

Koen: “Ja, zeker en vast. Ik begon daarna met mijn eigen televisieprogramma ‘Tijd Voor Koen’ en daarna volgden ook nog radioprogramma’s. Ik zong ondertussen ook in de Opera. Ik kon dat gemakkelijk scheiden, maar het publiek niet. Ik maakte ooit mee tijdens een klassiek concert met een orkest van 80 man dat de presentatrice mij aankondigde als Alberto, maar ik kwam niet op het toneel. Ik zei tegen haar: “Ik ben Koen Crucke, niet Alberto.” Ik heb vaak vernieuwende dingen gedaan, zoals dit jaar nog met Louis Flion en volgend jaar met de dj’s. Ik blijf van alles doen.”

© PADI

Wat zijn je mooiste herinneringen aan 25 jaar Studio 100?

Koen: “Ik heb niets anders dan mooie herinneringen. Ik maakte goede vrienden. We maakten in die méér dan 33 jaar nog nooit ruzie onder de castleden. Ik bewaar dus enkel zalige herinneringen. We zijn nog steeds samen één team, want er staan nog 48 afscheidsshows op de planning.”

Naargelang Samson & Gert populairder werd, steeg jouw loon ook mee?

Koen: “We hebben altijd goed ons brood verdiend. Je hoort mij helemaal niet klagen. Maar we hebben er ook hard voor gewerkt.”

Gert Verhulst kent veel mensen, maar mag jij hem een échte vriend noemen?

Koen: “Ja dat wel! Als ik ooit problemen heb, zou ik altijd Gert mogen bellen. Die gaat altijd voor mij klaar staan. Al de mensen die mee zijn succes maakten, zitten diep in zijn hart. Hij zal er alles voor doen.”

© PADI

Denk je wel eens bij jezelf: ’t is genoeg geweest, volgend jaar word ik 70 jaar. Ik haal de stekker eruit of blijf je voor àltijd – zolang je gezondheid het toelaat – actief bij Studio 100?

Koen: “Als ik stop, ga ik dood en als ik het niet meer kan, mogen ze me komen halen. Ik hoop zolang mogelijk actief te blijven. Als je kijkt naar Jo De Meyer, hij is er 82 en doet nog altijd actief mee in Daens. Chapeau!”

Hoe doe jij het als je zelf een moeilijk moment hebt en toch moet optreden.

Koen: “The show must go on! Mijn moeder en vader stierven, maar ik had ’s avonds een concert. Het is lastig, maar dat gaat voor. Het publiek en de show gaan voor, voor alles.”

© PADI

Je mag Studio 100 een gelukkige verjaardag toewensen. In welke bewoording wil je dat doen?

Koen: “Dat ze nog maar 25 jaar verder doen, maar ’t zal niet meer met mij zijn. Dan zou ik al bijna 95 jaar zijn. Dat zou wel al heel oud zijn hé.” (PADI)

Koen Crucke in de foyer van het Proximus Theater in De Panne.
Koen Crucke in de foyer van het Proximus Theater in De Panne. © PADI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten