Koen Crucke en Herbert Verhaeghe bejubelen Nederlandse zanger Mart Hoogkamer

Mart, Koen en Herbert.
Mart, Koen en Herbert.
Patrick Depypere

Recent was Mart Hoogkamer te gast bij MENT TV in Mariakerke (Gent). De Nederlandse artiest – in 2016 tweede plaats in Holland’s Got Talent en nu al enorm populair met 178.000 volgers op Instagram – kwam langs om zijn nieuwe single ‘Waarom zal ik nog zeggen’ voor te stellen en dit in het programma van MENT TV-presentator Herbert Verhaeghe uit Kuurne. Die dag was toevallig ook Koen ‘Alberto’ Crucke uit De Haan aanwezig.

Er volgde een West-Vlaamse verbroedering met deze Nederlandse artiest. Mart kent zelfs Koen Crucke van ‘Samson & Gert.’. Mart : “De ontmoeting verliep goed. Ik ken Koen van ‘Samson & Gert’. Koen is een heel lieve, spontane man, heel positief naar mij toe. Hij zei dat hij fan is van mij. Ik zeg niet dat ik iedere dag naar Samson & Gert keek, maar ik weet wel wie Koen is. Ik was vooral grote fan van ‘Bassie & Adriaan’. Logisch toch, ’t is een Nederlands product en daar keek ik altijd naar. Of naar ‘Pipi Langkous’ (lacht) ’.” Koen zegt over Mart : “Mart heeft een mooie en natuurlijke stem. Hij zingt ook al eventjes en weet zijn stem goed te gebruiken. Ik hoop dat hij zijn plek vindt in de muzikale wereld, wat op dit ogenblik met alle restricties door corona niet evident is. In Nederland krijgt de showbusiness meer steun en hulp dan bij ons, maar ook daar is de markt niet zo open als twee jaar geleden. Mart is gelukkig zeer jong en hij heeft dus de tijd om zich te nestelen in het artistieke gegeven. Ik vermoed dat hij goed wordt gecoacht en dat is al een heel eind onderweg naar het succes. Over zijn vele tattoos kan ik kort zijn: elk doet met zijn vel wat hij graag doet. Ik heb er absoluut geen probleem mee als je daar allerlei versieringen en teksten laat op zetten. Ik wens Mart trouwens heel veel succes toe en hoop echt dat hij veel succes zal hebben.”

Koen Crucke en Mart Hoogkamer
Koen Crucke en Mart Hoogkamer

We vroegen ook een reactie aan Herbert : “Bij MENT TV ontvang ik al tien jaar tijdens mijn zondagse talkshow geregeld nieuw talent uit Nederland. Sommigen vallen op, van anderen vermoed je dat het hun eerste en laatste bezoek zal zijn aan de studio. Mart Hoogkamer is een uitzondering. Hij heeft het allemaal. Eerst en vooral een gouden stem. Bovendien is het ook een spraakwaterval. En… hij heeft ondanks z’n jeugdige leeftijd véél te vertellen. Verhalen die het publiek wil horen. Noem hem gerust een frisse ambassadeur van het levenslied. Hij zorgt ervoor dat een nieuwe generatie die muziek ontdekt en gaat omarmen. Zijn looks heeft hij uiteraard ook mee. Van zijn passage bij MENT TV herinner ik mij nog het verhaal van z’n samenwerking met Willeke Alberti. Zij heeft hem al aardig wat raad gegeven om een grote meneer te worden in de Lage Landen. Dat zit er dik in volgens mij. Trouwens… op 25 oktober treed ik, samen met hem en Sandra Kim, op in Salons Mantovani in Oudenaarde.” (PADI)

Op woensdag 28 april zou Mart Hoogkamer in Blankenberge optreden, maar die show is wegens corona geannuleerd. Dit optreden is – onder voorbehoud – verplaatst naar 7 juli 2021. In mei staat hij ook nog op het podium bij Vander Valk in Nazareth. Op maandag 25 oktober 2021 is er een Herfstgala in Salons Mantovani in Oudenaarde met Sandra Kim, Herbert Verhaeghe en Mart Hoogkamer. Prijs : 25 euro, 59 (VIP, met aperitief en drie gangenmenu). Info en tickets : 0470 34 90 75 (VG Events).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.