Jong talent Mervyn uit Brugge brengt pakkend eerbetoon aan overleden grootmoeder

Mervyn © Tom Talloen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Eén jaar na de release van zijn debuutsingle ‘Als Je Met Me Danst’ brengt de 21-jarige nieuwkomer Mervyn uit Brugge een pakkend eerbetoon aan zijn grootmoeder, die op zondag 10 oktober 2021 ten gevolge van kanker op 65-jarige leeftijd overleed in haar woning in Oostkamp. Met zijn nieuwe single ‘Zielsveel Van Je Hou’ laat Mervyn diep in zijn hart kijken en zingt hij over het gemis en over de toekomst zonder zijn oma.

Na ‘Als Je Met Me Danst’ (13 november 2020) en ‘Het Beste Aan Mij Is Zij’ (19 februari 2021) laat Mervyn diep in zijn hart kijken met zijn nieuwe single ‘Zielsveel Van Je Hou’. Het nummer werd al geschreven in de zomer van 2020. Mervyn vond het belangrijk om een nummer klaar te hebben voor als het afscheid van zijn oma Nicole aankwam. “Men schrijft nummers voor overleden personen als eerbetoon en die vind ik meestal prachtig, omdat het een verhaal is die ze vertellen. Vanaf het begin toen de diagnose werd gesteld, wisten we al dat oma ongeneselijk ziek was. Ik wou een nummer schrijven over haar afscheid maar ik vond het belangrijk dat ze het hoorde vooraleer ze ons verliet. Ik ben in mijn opzet geslaagd. Ze was ongelofelijk blij met haar nummer,” verklaart Mervyn.

Mervyn
Mervyn © Tom Talloen

In het nummer zingt de jonge zanger over hoe hij moet verder leven zonder zijn oma. Het gevoel om te leven zonder zijn grootmoeder maakt hem zelfs bang. Bij zijn grootmoeder was hij thuis. Mervyn had één hele goede band met zijn oma. “Het is verschrikkelijk toen ik hoorde dat oma was hervallen van de ziekte. Ze overwon al een kleine tien jaar geleden kanker. Ik dacht wel dat ze het opnieuw ging overwinnen, maar niets is minder waar. Bedankt oma voor alle jaren en mooie momenten. Ik laat je nog eenmaal schitteren met dit nummer. Het ga je goed, ik mis je!”, vertelt een geëmotioneerde zanger. (PADI)

‘Zielsveel Van Je Hou’ van Mervyn is vanaf vrijdag 26 november digitaal beschikbaar op alle gekende streamingsportals

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.