Jong en oud zullen zich amuseren op tentoonstelling ’70 Forever Fun Expo’ van Jacques Vermeire in Blankenberge

Jacques springt in de lucht voor Belgium Pier Blankenberge.© PADI
Jacques springt in de lucht voor Belgium Pier Blankenberge.© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ben je 7, 10, 22, 37, 48, 69, 75 jaar of zelfs nog ouder? En ben je op zoek naar een uitstap waar het hele gezin kan van genieten? Waar zowel grootouders met kinderen en kleinkinderen iets aan hebben? Dan raden we zeker de tentoonstelling ’70 Forever Fun Expo’ van Jacques Vermeire aan op ook een unieke locatie, de Belgium Pier in Blankenberge. We zijn er zeker van dat de kids zich niet zullen vervelen, dat de ouders zullen praten over al die mooie foto’s en teksten, én dat de grootouders zullen terugdenken aan vervlogen tijden bij het zien van al die herinneringen uit de tijd van toen.

Tot en met 29 augustus kan je nog op de Belgium Pier Blankenberge de tentoonstelling ‘70 Forever Fun Expo’ bijwonen van Jacques Vermeire, die op 27 mei jl. 70 jaar werd. Vorige week vrijdagvoormiddag vond onder een stralende hemel de opening plaats van deze tentoonstelling in aanwezigheid van de enthousiaste Jacques Vermeire, dochter Julie en haar vriend, de Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery, en genodigden. Vooraleer je de Pier opgaat, staat de stand DDT Oke Cars. “Wij moeten het publiek lokken naar deze tentoonstelling. Het is daarom dat we hier al uitpakken met een grote spandoek”, zei Jacques. “In Blankenberge trad ik overal op, maar een tentoonstelling over Jacques Vermeire is heel uniek. De lat ligt hoog. We beginnen met een film om de mensen te verwelkomen – die gemaakt werd door de vriend van mijn dochter Julie – en erna kan iedereen de tentoonstelling bekijken.”

 © PADI
© PADI

Tijdens de expo kunnen de bezoekers het rijke oeuvre van Jacques Vermeire bewonderen. Alle grote hoofdstukken van zijn leven komen aan bod. Van ‘DDT’ van ‘FC De Kampioenen’ tot bij ‘Hallo K3’ waar hij de sympathieke buurman Marcel vertolkt. Tijdens het bezoek zie je ook de typetjes die Jacques in zijn zaalshows bracht. We bemerkten eveneens een heel chronologische en duidelijke tijdlijn waarop alle gebeurtenissen van zijn carrière zijn aangeduid. In zijn carrière ontmoette Jacques heel wat grote namen. Er prijken diverse foto’s op de wanden, inclusief met handtekeningen. De allerkleinsten kunnen zich ook uitleven. Er zijn leuke doe-momenten: zo kunnen ze op de foto met een muur vol foto’s van Jacques die gekke bekken trekt of kunnen ze via een greenscreen een TikTok filmpje opnemen. En wees er maar zeker van, de jeugd doet dat met veel plezier. Intussen maken de mama’s en papa’s selfies van die onvergetelijke momenten.

Julie en haar partner.© PADI
Julie en haar partner.© PADI

Besluit: deze tentoonstelling moét je gezien hebben. Het is geen saaie opsomming, maar een heel mooie tentoonstelling waarover grondig werd nagedacht vooraleer men eraan begon. Proficiat aan de samenstellers! Onze score: 9/10! (PADI & Mervyn)

De officiële opening.© PADI
De officiële opening.© PADI

Tot 29 augustus ‘Jacques Vermeire 70 Fun Expo’ in Belgium Pier Blankenberge. Toegang: 7,5 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen (4 tot en met 11 jaar), 5 euro (65+, studenten, personen met invaliditeitskaart). Info: www.jacquesvermeire.be

Jacques op de pier van Blankenberge.© PADI
Jacques op de pier van Blankenberge.© PADI

Jacques met sponsor Michel Van den Brande.© PADI
Jacques met sponsor Michel Van den Brande.© PADI

Ook voor de jeugd valt er veel te beleven.© PADI
Ook voor de jeugd valt er veel te beleven.© PADI
Een TikTok-filmpje...© PADI
Een TikTok-filmpje…© PADI
 © PADI
© PADI
 © PADI
© PADI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier