Jonathan D’Hondt maakt song met tekst rond psychisch lijden, geschreven door overleden vriendin

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op woensdagavond 7 april brengt Jonathan in het VTM-programma “Alloo” het tragische verhaal van Melanie (34,) die op 27 juni 2020 uit het leven is gestapt na jaren leven met OCD (Obsessieve Compulsieve Stoornis, ook wel dwangneurose genoemd). De Anzegemnaar brengt ook een song ‘Little Princess Of Mine’ uit, geschreven door zijn overleden vriendin.

Om deze voor veel mensen onbekende stoornis meer onder de aandacht te brengen richtte Jonathan – samen met Sofie, Katrijn & Aude (drie goeie vriendinnen van Melanie) – in oktober jl. de vzw “Mels Rose” op. De site www.MelsRose.be komt eveneens op woensdag online. Een van de belangrijkste onderdelen van hun werking is het verzamelen van getuigenissen. Om de financiële werking van de vzw te steunen is er in november 2020 een kinderboekje “Het Meisje Dat Geen Kleuren Kende” uitgebracht. Dit boekje is geschreven door Melanie tijdens één van haar therapiesessies. Een eerste druk is volledig uitverkocht. Maar het kan nog steeds besteld worden via de site.

Op 29 januari 2021 schreef Jonathan een open brief naar de ministers en maar Marc Van Ranst om meer aandacht te hebben voor de psychologische gevolgen van hun corona-maatregelen. Deze brief ging viraal en kreeg aandacht in het VTM-nieuws, RTL-nieuws, WTV-nieuws, en ook in de geschreven pers HLN, KW, en La Libre Belgique. Ook had veriloog Marc Van Ranst met Jonathan hierover een 20 minuten durend telefonisch gesprek.

Nu brengt de vzw Mel’s Rose de song ‘Little Princess Of Mine’ uit, waarvan de tekst door Melanie zelf is geschreven. Het gaat over hoe ze omgaat met haar stoornis t.o.v. haar dochter Lauren (4). De opbrengst gaat naar de werking van de vzw. Jonathan is zelf muzikant en producer. Hij nam de muziek en productie volledig op zich. Het is een eerlijke song geworden. Zowel in tekst als in productie. Voor de opnames kon hij rekenen op een resem fantastische muzikanten, zangers en zangeressen waar Jonathan beroepshalve nauw mee samenwerkt en tevens ook Melanie heel goed hebben gekend. Iedereen heeft vrijwillig hun bijdrage geleverd. Zang: Billie Bentein (Billie, Netsky), Jana De Valck (Miguel Wiels band, Peter Live, Vlaanderen Muziekland, …), Janne Blommaert (Tom Helsen, Dayanne), Stefanie Demeulemeester (Coco Jr, Natalia, The Voice, …), Nona Dekeyser, Didier Deruytter (Ozark Henry, Mama’s Jasje, OTTO machine, ….) en Bram Van Outryve (Familie, voice-over voor VIER en reclame spots, Fosco, RFF …). De band bestaat uit: Jonathan D’Hondt (keys & productie), Willem De Deyghere (gitaar), Patrick Krijger (bas) en Michael Deleersneyder (drums). Om de song nog meer zichtbaarheid te geven is er ook een videoclip gemaakt, die je kan terugvinden op YouTube. Deze video werd volledig gesponsord door “Yellowfish Productions”, die mee hun schouders zetten onder de vzw Mel’s Rose. (PADI)

Voor meer info kan je steeds terecht op info@MelsRose.be – 0473/467459 (Jonathan). De song is te downloaden via de grote streamingsplatforms.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.