https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jessy De Smet (The Mackenzie) : “Ik ben in het dagelijkse leven vaak heel naturel”

Jessy De Smet.© PADI/Daniël
Jessy De Smet.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Momenteel woont Jessy in Antwerpen, maar ruim vijftien jaar geleden woonde ze ook drie jaar in Knokke, waar ze nog altijd mooie herinneringen aan heeft. De zangeres – jawel, ze zingt nog altijd ! – heeft ook een boontje voor make-up.

Jessy werd in 1996 bekend door haar samenwerking met The Mackenzie voor het nummer ‘I am Free’. De samenwerking bleek een enorm succes en The Mackenzie feat. bezorgden ons in de daarop volgende jaren nog tal van dance klassiekers, waaronder ‘Innocence’, ‘Falling in Love’ en ‘All I need’. Haar muzikale carrière begon echter al tien jaar eerder. Als negenjarige meisje was Jessy al te horen in 1985 in een duet ‘Twee vrienden’ met Willy Sommers en in 1986 met de song ‘Vang het Licht’ met Marijn Devalck. Na de periode met The Mackenzie begon ze aan een solo-carrière, samen met verschillende bekende producers. Zo werkte ze samen met Regi Penxten (‘Look @ me now’ – 2002), Micky Modelle (‘Dancing in the Dark’ – 2006), bracht ze een duet uit met Linda Mertens van Milk Inc. (‘Getting Out’ – 2007) en zong ze in 2010 de vocals in voor het nummer ‘All is Love’ van de Duitse nineties dj en producer Sash. In 2015 kondigde de zangeres haar afscheid aan als dance zangeres. Ze releaste daarop een laatse dance album ‘Glorious’. Al betekende dit geen definitief afscheid, want Jessy besloot om het muzikaal gewoon over een andere boeg te gooien. De zangeres worstelde de jaren erna even met haar gezondheid. Zo bleek ze in 2017 problemen met haar schilklier en bijnieren te hebben. Haar muzikale genen erfde Jessy echter van mama Rita Roelandt, die in de jaren zeventig enkele singles uitbracht onder de naam Jennifer (‘Hey hey hey zou dat liefde zijn’). We kennen Rita ook als finaliste van ‘The Voice Senior’ in 2018, waar ze tweede werd. Moeder en dochter brachten daarop in december van 2019 samen de kerstingle ‘Christmas Time’ uit. Jessy zit al 25 jaar in het vak.

“Ik mag wel zeggen dat ik als artiest maar zeker ook als mens veel gegroeid ben en veel heb kunnen leren. Het belangrijkste verschil tegenover 25 jaar geleden is dat ik heb moeten leren om voor mezelf op te komen”, bekent de zangeres, die graag terug denkt aan vooral de hoogtepunten in haar carrière. “Ik denk daarbij aan mijn optredens in Spanje, telkens voor – jawel ! – 25.000 mensen. Dat was super, vooral omdat mijn hits in Spanje toch al van de beginjaren 2000 zijn. Het dieptepunt? Het voorbije coronajaar. Er stonden zoveel leuke optredens gepland in België, maar ook in het buitenland. We bleven maar nieuwe data vastleggen, maar helaas kon niets plaatsgrijpen. Het sociale leven viel ook stil. Ik zag mijn familie en vrienden heel weinig. Ik had vooral schrik voor de gezondheid van m’n ouders. Ik snak terug naar een normaal leven”, zucht ze. “Het voorbije jaar schreef ik wel veel nieuwe songs. Ik ben nu bezig met het opnemen van die nieuwe liedjes. Ik hoop dus terug snel te mogen optreden en een nieuw nummer te kunnen releasen. Of ik nog een droom heb? Natuurlijk, ik zou graag eens meedoen aan ‘Liefde voor Muziek’. Ik vind dat een geweldig programma. Ik zou het fantastisch vinden om in dat programma mijn muzikaal ding te mogen doen.”

Jessy heeft een goede band met Caroline Rigo van Cent Pur Cent. “Ik ken Caroline al een lange tijd. Vorig jaar tijdens de eerste lockdown mocht ik een ‘Cent Pur cent’ tutorial doen op Facebook met de make-up. Ik ken haar producten en ben een grote fan. Ik had geen probleem om zonder make-up in de tv-studio te zitten. Ik ben immers in het dagelijkse leven ook heel vaak naturel. Dat was dus niet moeilijk. Caroline heeft ter plaatse met oogschaduw met matte tinten gewerkt en dan op de oogbol een kleine toets van de ‘Paris’ highlighter aangebracht om het oog optisch groter te maken. Als basis heeft ze concealer gebruikt onder de ogen, een primer op het volledige gelaat, primer op de ogen, en dan uiteraard de minerale poeder foundation, blush, mascara en lipgloss. Ttot slot volgde het zwart oogpotlood, onder en boven en wenkbrauwpotlood.”

Wat vindt Jessy van de ‘Ment Glow Getter’ make-up box en de producten van Cent Pur Cent? “Heel mooi! Ik ben zeker fan, ook van Cent Pur Cent in het algemeen. Ik gebruik de producten sinds ze ermee begonnen zijn. Ik blijf trouw aangezien mijn huid aanzienlijk verbeterd is.” (PADI)

De box verschijnt in een beperkte oplage. Je kan hem nu reserveren, via www.centpurcent.com , www.menttv.be . Binnen anderhalve week is hij online te koop in Café Beauté (Hasselt, Knokke) en in meer dan 600 Vlaamse apotheken.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.