Jérémie Vrielynck wint Loftrompet in categorie ‘Doorbraak’ : “Ik ben zo dankbaar”

Jérémie Vrielynck is trots op zijn eerste bronzen beeldje.© PADI/Daniël
Jérémie Vrielynck is trots op zijn eerste bronzen beeldje.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Pas 20 jaar is Jérémie Vrielynck uit Deerlijk en hij mag al zijn eerste trofee op zijn kast zetten, namelijk een bronzen Loftrompet in de categorie ‘Doorbraak’ bij MENT TV. 2020 is hét jaar voor Jérémie qua doorbraak en misschien zat er ook méér in bij Zomerhit, maar dit jaar werd er – wegens corona – geen categorie ‘Doorbraak’ voorgesteld. “Jammer’, bekent Jérémie, “maar we blijven verder doen. Wie weet in 2021 ?”

Je eerste trofee is binnen. Hoe voelt dat aan ?

Jérémie : “Ik had het echt niet gedacht en niet verwacht. Ik maak muziek omdat ik het graag doe. Dat is een mooie erkenning, zo onverwacht. Ik ben zo dankbaar. Het was al een hele eer om te worden opgenomen in de categorie ‘Doorbraak’ en dan nog eens winnen, super toch. Dat is écht de kers op de taart.”

Terwijl jij bezig was met de opname zei Luc Steeno tegen mij : Jérémie gaat het nog ver brengen. Ook MENT-presentator Johan Verstreken zei : “Die gast is goed bezig, chapeau.”. De weg is nog lang, maar je scoorde toch heel goed in de voorbije twaalf maanden ?

Jérémie : “Toen ik hier binnenkwam, werd ik niet alleen begroet door presentator Filip D’haeze , maar zei ook zanger Bart Peeters tegen mij : ‘Hey, Jérémie, alles goed ?”. Dat was voor mezelf toch even schrikken, want Bart Peeters die al mijn naam kent. Conny Neefs zei tijdens de babbel dat ik van alles kan, dat die erkenning mij gegund is. Dat zorgt voor 20.000 keer meer energie om het te gaan maken en mijn best te doen. Dat zorgt wel degelijk voor een opstoot, want in deze coronatijden is het niet gemakkelijk voor artiesten en iedereen die er moet van leven. Er komt bij mij wel eens een negatief moment voorbij, een dipje, maar wanneer je dan zo’n lovende woorden verneem doet dat ontzettend veel deugd.”

Wat staat er in 2021 op je muzikale agenda ?

Jérémie : “Ik ga vooral veel muziek maken, omdat ik het graag doe. Nieuwe singles uitbrengen en hopelijk tegen de zomer meerdere optredens verzorgen.”

Begin dit jaar gaf je nog een eigen show in Het Muziekhuis in Anzegem. Doe je een dergelijk initiatief terug in 2021 ?

Jérémie : “Dat staat ook op de planning, maar dan niet in het voorjaar en dit ook wegens corona. Ik denk eerder aan de zomer van 2021. Ik hoop dan een aantal mensen – geen grote massa – te mogen samenbrengen en een nieuwe showcase te kunnen voorstellen.”

Jérémie bracht een akoestische versie van zijn jongste single ‘Slechte gewoonte’, samen met zijn muzikant Renaat.© PADI/Daniël
Jérémie bracht een akoestische versie van zijn jongste single ‘Slechte gewoonte’, samen met zijn muzikant Renaat.© PADI/Daniël

Dit jaar stond je 20 weken met ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50. Nu sta je al zes weken met ‘Slechte gewoonte’ in dezelfde nationale hitnotering. Deze week ben je drie plaatsen gedaald. Vrees je dat je met dit nummer geen 20 weken na elkaar dezelfde hitparade zal halen ?

Jérémie : “Ik ben 100 % zeker dat het deze keer geen 20 weken zal duren. Het is nu immers geen zomerperiode en nu staat de kerstmuziek een beetje centraal op de radio’s. Als artiest hoop je altijd op méér en op een hogere plaats, maar ik ben nu toch al heel blij over de voorbije twaalf maanden. Tot op heden stond ik met twee nummers al méér dan de helft van het jaar in de nationale hitparade. Niet slecht toch ? En nu sta ik nog altijd in de Top 20. Ik ben niet van plan om er volgende week al eruit te vliegen. Trouwens, hadden ze mij tien jaar geleden gezegd dat ik in 2020 maar liefst een half jaar in de Vlaamse Ultratop 50 zou staan, dan had ik dan direct getekend. 2020 is misschien een moeilijk jaar. Op sommige vlakken is dat juist, maar dit jaar heb ik veel geluk dat ik zoveel kansen kreeg door Radio 2, MENT en nog door zoveel anderen mensen die mij steunen en blijven bijstaan.”

Helaas, er was geen categorie ‘Doorbraak’ bij Zomerhit in augustus jl. Spijtig toch ?

Jérémie : “Ik hoopte om genomineerd te worden, maar dat viel allemaal weg. Eerlijk, ik liet een klein traantje. Het was ook spijtig dat zoveel optredens niet konden plaatsgrijpen. Ik hoop dat 2021 op dat gebied toch beter wordt.”

Maar deze Loftrompet, deze erkenning moet je ongetwijfeld veel deugd doen ?

Jérémie : “Inderdaad, op 31 december wordt deze show uitgezonden. Dit is voor mij de perfecte afsluiter van een relatief muzikaal goed jaar, maar door corona toch een slecht jaar. Met deze trofee zet ik 2021 met de glimlach in en we zien dan wel wat er muzikaal allemaal op mijn pad voorbij komt.”

Ook in 2021 wens ik je veel muzikaal succes toe.

Jérémie : “Dankjewel.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten