Jérémie Vrielynck brengt vandaag nieuwe single ‘Als je hem achterlaat’ uit

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Na zeventien weken staat Jérémie Vrielynck uit Deerlijk nog steeds in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50 met de single ‘Slechte gewoonte’, maar toch brengt hij al terug een nieuwe single uit. Na het succes van ‘Alleen bij jou’ én ‘Slechte gewoonte’ lanceert Jérémie nu ‘Als je hem achterlaat’.

Sinds hij vorig jaar aan de vooravond van zijn 20ste verjaardag (23 mei) zijn single ‘Alleen bij jou’ op de mensheid losliet, is Jérémie Vrielynck letterlijk niet meer weg te slaan uit te hitlijsten. ‘Alleen bij jou’ werd gretig opgepikt daar radio en tv en zong het maar liefst 20 weken uit in de Vlaamse Top 50 van Ultratop . Met meerdere weken in de top 10 en #8 als hoogste positie , lag de lat voor de talentvolle singer-songwriter meteen erg hoog en waren de verwachtingen rond opvolger ’Slechte gewoonte’ navenant. Verwachtingen die voor de nodige slapeloze nachten zorgden bij Jérémie, maar kijk, ondertussen ligt hij met zijn zelfgeschreven ’Slechte gewoonte’ op recordkoers . De straffe Nederlandstalige popsingle, die eind oktober 2020 uitkwam, steeg de voorbije weken nog door naar de top 10 van de Vlaamse Ultratop 50 en deed het met een (voorlopige?) piek op #7 wat dat betreft zelfs al beter dan ‘Alleen bij jou’ . ’Slechte gewoonte’ staat nu reeds 17 weken genoteerd in die hitlijst en lijkt dus aardig op weg om ook de 20 weken notering van ‘Alleen bij jou’ te overtreffen.

Gesterkt door de mooie resultaten en lovende commentaren op zijn vorige singles, én met de Loftrompet in de categorie ‘Doorbraak 2020’ uitgereikt door Ment TV i.s.m. Radio 2, Ultratop, Sabam en VlaPo op zak, kroop Jérémie met veel enthousiasme terug in de pen. Daaruit vloeide met ‘Als je hem achterlaat’ opnieuw een ijzersterke Nederlandstalige single . Of die het even goed, of wie weet zelfs nog beter dan zijn vorige singles zal doen, “dat zullen de mensen uitmaken” , zo zegt de nuchtere jongeman zelf: “Er is veel gebeurd sinds de release van ‘Alleen bij jou’ vorig jaar. Er was en is natuurlijk die hele coronapandemie, met alle nare gevolgen en maatregelen voor iedereen, maar op muzikaal vlak heb ik echt ongelofelijke maanden achter de rug. Het succes van ‘Alleen bij jou’ vond ik al onwaarschijnlijk en dat het met ’Slechte gewoonte’ zo’n vaart zou lopen, had ik helemaal niet verwacht. De single startte wel meteen sterk en ging al snel richting top 20 in de Vlaamse Ultratop 50, maar bleef nadien enkele weken op en neer gaan tussen plaats 16 en 20. Op zich al fantastisch natuurlijk, maar ik had me er in januari wel bij neergelegd dat een top 10 er niet zou inzitten deze keer. Tot mijn grote verbazing kreeg ’Slechte gewoonte’ de voorbije weken echter een tweede leven, wat toch nog resulteerde in die boost naar de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50. Ondertussen was ik al naarstig aan het werken aan een nieuwe single en werd ‘Als je hem achterlaat’ klaargestoomd en ingepland om uit te brengen. Dat die nu uitkomt, ligt dus eigenlijk gewoon aan het feit dat mijn team en ik niet hadden verwacht dat ’Slechte gewoonte’ het nu nog steeds zo goed zou doen…maar we gaan daarover zeker niet klagen!”, zegt Jérémie met de glimlach. “Maar waarover gaat die nieuwe song ? In tegenstelling tot ‘Slechte Gewoonte’ reflecteert dit nummer niet echt op mijn eigen leven. De insteek om een nieuw nummer te maken, kwam bij deze minder uit een verhaal dat ik kwijt wou, maar eerder uit Jérémie die als muzikant nieuwe muziek wil creëren. Toen ik met mijn producer Joes Brands samen zat om een nieuw concept te bedenken, waren we ook niet bezig met tekst. Ik zat zo in mijn eigen wereld met het nummer dat het plots helemaal af was, zonder één woord tekst. Een hele orkestratie van instrumenten en een compleet klare melodielijn stonden op woorden te wachten”, vertelt Jérémie. “Joes en ik hebben – samen met mijn vrienden en songwriters Koen & Jo Smets – op 10 minuten tijd wat bij elkaar gezocht om een demo te kunnen leveren aan het management, wat dan ook de definitieve tekst is geworden. Het nummer vertelt het verhaal over een fictieve giftige relatie tussen een goede vriendin van mij en haar vriend. Ze heeft het zelf niet door, maar voor mij is het overduidelijk: ze moet bij hem weg… ik toon je dat liefde bestaat, als je hem achterlaat…” (PADI)

De link naar download- en streamplatforms: http://hoe.lnk.to/Alsjehemachterlaat

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten