‘Jarige’ Robert Groslot werkt heel goed samen met ‘jarige’ Carl Huybrechts en de reden is?

Robert Groslot (links) en Carl Huybrechts.© PADI/Daniël
Robert Groslot (links) en Carl Huybrechts.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Dinsdagmiddag waren dirigent Robert Groslot en ook Carl Huybrechts te gast in het stadhuis van Middelkerke, waar ze in aanwezigheid van o.a. burgemeester Jean-Marie Dedecker het project ‘’Viva Verdi’ in ‘Klassiek aan zee’ op zondag 22 augustus 2021 voorstelden. Plaats van afspraak: Zeedijk Westende-Bad.

In een vorig artikel stonden we al stil bij dit klassieke project dat niet enkel in Middelkerke wordt gehouden, maar ook in het Gemeentepark van Brasschaat en in de Royal Yacht Club van België in Antwerpen. Tijdens het persmoment schonk Carl Huybrechts aandacht aan ‘Jong Klassiek’, het project van dirigent Robert Groslot. ‘Jong Klassiek’ is een wedstrijd voor jong klassiek talent. Ben jij ook een fan van klassiek? Heb je muzikaal talent? Schrijf je dan in voor de wedstrijd en win deze zomer een plaats als gastsolist in het symfonisch orkest van Robert Groslot op de openluchtconcerten ‘Klassiek in het park 2021’. Inschrijven kan via www.klassiekinhetgroen.be .

Robert Groslot, Lisa Mostin, burgemeester Jean-Marie Dedecker, Tom Dedecker en Carl Huybrechts.© PADI/Daniël
Robert Groslot, Lisa Mostin, burgemeester Jean-Marie Dedecker, Tom Dedecker en Carl Huybrechts.© PADI/Daniël

Wie de naam Robert Groslot in google intikt, bemerkt dat hij op 9 juli jarig is. Dat klopt niet, want Robert is jarig op woensdag 9 juni. De Belgische pianist, componist, dirigent, graficus en cineast blaast op 9 juni 70 kaarsjes uit. Met Carl Huybrechts heeft hij een goede band? De reden? Hun jarenlange samenwerking bij Night-of-the-Proms. Méér dan 20 jaar werkten ze samen. “Wij moeten maar even naar elkaar kijken en we begrijpen elkaar”, zegt Carl Huybrechts. Maar Carl en Robert hebben nog iets gemeen, namelijk hun leeftijd. Je zou niet zeggen wanneer je voor de sportcommentator staat, maar op 6 juli mag Carl ook 70 kaarsjes uitblazen. De boezemvrienden zijn even oud. Geen wonder dat ze zo’n (h)echte band hebben. (PADI)

Op woensdag 9 juni wordt Robert Groslot 70 jaar.© PADI/Daniël
Op woensdag 9 juni wordt Robert Groslot 70 jaar.© PADI/Daniël

Tickets voor ‘Klassiek aan zee’ kan je aankopen op de site klassiekaanzee.be en bij de toeristische dienst in Middelkerke. Eén wandelticket kost 12 euro. Je hebt een gereserveerde zitplaats voor 24 euro en een VIP voor 150 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Er is een bewaakte fietsparking.

Op 6 juli mag Carl Huybrechts 70 kaarsjes uitblazen.© PADI/Daniël
Op 6 juli mag Carl Huybrechts 70 kaarsjes uitblazen.© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten