Jan Wuytens en Charlotte Parez worden de nieuwe eigenaars van Landhuis De Kleine Prins in Kruiseke (Wervik)

Jan en Charlotte in Landhuis De Kleine Prins in Kruiseke.© PADI/Daniël
Jan en Charlotte in Landhuis De Kleine Prins in Kruiseke.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Momenteel wonen Jan Wuytens en Charlotte Parez nog in Passendale, maar binnenkort verlaat heel het gezin deze woning en nemen ze hun intrek in Landhuis De Kleine Prins in Kruiseke (Wervik). Jan blijft in de eerste plaats zanger, maar hij heeft nu ook een boekingskantoor en cateringbedrijf.

“Het is altijd onze droom geweest om een eigen stek te hebben, waar we onze eigen georganiseerde evenementen kunnen laten doorgaan. We waren wel wat kieskeurig qua ligging en zo… het moest landelijk zijn, ruime parking, niet te ver van onze heimat, gemakkelijk bereikbaar en vooral: het moest iets worden waar we ons beiden 100 % kunnen thuis voelen”, vertelt Jan, de partner van … “Eigenlijk hadden we daaromtrent de hoop wat opgegeven en hadden we er ons al bij neergelegd dat wat wij zochten toch niet te vinden zou zijn. Ondertussen renoveerden we onze huidige woning met de bedoeling om er uiteraard gans ons leven te blijven wonen en verder ‘te boeren’, zoals we bezig waren: verschillende locaties afhuren zoals bijvoorbeeld Hoeve Waterfields in Passendale waar we prachtige momenten beleefden, De Bunder in Moorslede, De Ruiter in Roeselare en nog tal van andere leuke locaties… Dat was een erg leuke tijd maar het slorpt heel veel energie op. We moesten alles bij brengen, van koffietassen tot borden, bestek, soms glazen, drank, podium opbouwen, afbreken kuisen enz… Het zou leuk zijn als we onze eigen zaal hadden.”

“Net toen we daar niet meer aan dachten, kwam Landhuis De Kleine Prins in Kruiseke op ons pad. Toevallig en in volle coronaperiode. Een slechter moment konden we niet hebben. We zijn onmiddellijk gaan kijken en we werden beiden meteen verliefd op het eigendom. Toen begon een verhaal van vallen en opstaan. Ook onze huidige woning moest immers op tijd en stond verkocht geraken. Dat is nu al geregeld. Het hele verhaal gaat nu verder. Heel wat bladzijden hebben we doorbladerd en ondertussen zijn we over de helft. In augustus wordt de akte van onze woning getekend en dezelfde dag de akte van onze Kleine Prins.”

“Landhuis De Kleine Prins heeft een bijzonder goede naam en dat willen we graag zo verder zetten. We hebben een zeer goed contact met de verkopers, namelijk de familie Dobbels. Daardoor mochten we reeds al wat voorproeven van hoe het zal worden. We organiseerden er reeds twee uitverkochte koffienamiddagen. Op donderdag 15 juli organiseren we er een barbecue met Chris Clark en mezelf uiteraard. Op zondag 1 augustus vier ik er mijn 40ste verjaardag met een uitgebreid ontbijtbuffet, aperitiefconcert, barbecue en een groots namiddag-concert met mijn eigen live band. Daarna is het maar even meer afwachten tot we de echte eigenaars zijn van dit prachtige Landhuis. De zaal zelf werd oorspronkelijk vooral gebruikt als trouwzaal, babyborrels en familiefeesten. Alles is mogelijk, maar in hoofdzaak wordt het bij ons een klassevolle feestzaal die plaats zal bieden voor zo’n 200 aanwezigen. Vooral voor onze eigen kleinschalige evenementen voor voornamelijk senioren groepen. Okra, Neos, Samana, LG en tal van andere groepen kunnen bij ons terecht voor een gezellige dag vol muziek en lekkernijen. Momenteel wonen we nog in Passendale, maar binnenkort verhuizen we dus naar Landhuis De Kleine Prins in de Oude Beselarestraat 311 te Kruiseke (Wervik). Uiteraard blijf ik ook verder optreden overal waar ik word geboekt. Even alles op een rijtje zetten: we zijn nu ook officieel een evenementenbureau, we hebben een officieel catering bedrijf, maar uiteraard blijf ik in de eerste plaats een artiest. Dat is en blijft mijn hoofddoel. Ochja, nog een nieuwtje: al even verklappen dat wij ook op oudejaarsavond een prachtige avond organiseren. Het wordt een klassiek oudejaarsmenu met optreden van mijn eigen live band en mezelf en De Popkoning. Meer info volgt snel.” (PADI)

www.janwuytensmusic.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.