https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jan Van Dyke speelt ‘De show van m’n leven’ met orkest én sterke cast in Theater Elckerlyc in Antwerpen

Jan Van Dyke met (v.l.n.r.) Dirk Van Vooren, Sofie, Lou Roman, Franky Boy en Patrick Onzia. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf vrijdag 20 mei 2022 schittert Jan Van Dyke in ‘De show van m’n leven’ in Theater Elckerlyc. Deze show werd door corona al twee keren uitgesteld, maar uiteindelijk kan deze internationale rasartiest toch zijn feestelijke show voorstellen die normaal vorig jaar in het jaar van zijn 70ste verjaardag zou plaatsgrijpen.

Jan – die internationale successen boekte in showtempels zoals het Lido in Parijs en Sporting Club Monte Carlo – nodigt het publiek deze keer uit naar Theater Elckerlyc in Antwerpen voor zijn unieke jubileumshow. Hij laat zich van zijn meest uitbundige kant zien in hilarische sketches en spectaculaire acts. Hij zingt ook liedjes, waarin hij iedereen zal ontroeren en meenemen in een terugblik op zijn carrière. Bekende typetjes en onovertroffen sketches zoals ‘Tommeke’ en de ‘Mexico-act’ kunnen en zullen niet ontbreken in deze jubileumshow. En wie weet is de befaamde strandstoel er ook weer bij…

Hoe gaat het?

Jan: “Prima, prima, prima. Het is lang geleden dat ik nog eens een microfoon mocht vasthouden.”

Deze show werd al twee keren uitgesteld. En dat voor ‘De show van m’n leven’.

Jan: “We moesten anderhalf jaar wachten. Vorige week zijn we terug begonnen met de besprekingen over de show en dat was terug thuis komen hé. Zeker hier in Theater Elckerlyc.”

‘De show van m’n leven’, een show met een aanstekelijke titel, het speels karakter komt erdoor. Zal het een ‘Best-Of’ zijn en dus enkel met het beste dat je ooit speelde?

Jan: “Er zitten veel visuele acts in dat de mensen kennen, maar er zit ook veel nieuw materiaal in. Nieuwe sketchen, nieuwe songs… De strandstoel? Euh… Dat zal van het publiek afhangen of die erin zit. De strandstoel is gecreëerd in de jaren zeventig. Die sketch komt soms door mijn neus en oren uit, maar we zien wel…”

Het wordt geen solo-show?

Jan: “We hebben een topcast, waaronder met zangeres Sofie, één van de beste zangeressen van Vlaanderen. Voor mij moest Sofie erbij zijn. Dit vind ik een prachtig cadeau. Goele De Raedt is een musical diva, die ook komisch uit de hoek kan komen. Kobe Van Herwegen zal zijn trucs laten zien. Ik hoop dat hij mijn strandstoel laat verdwijnen. Met Franky Boy trok ik de hele wereld rond. Frank was mijn aangever in de visuele acts. Het is maar logisch dat hij in deze jubileumshow te zien is. Patrick Onzia is puur natuur. Hij moet in mijn programma staan, want hij kan alles. Het is een formidabele zanger, een komisch acteur…De choreografie wordt gedaan door Ingrid Coppieters, die ik in de jaren ’93-’94 leerde kennen in het Lido in Parijs. We werkten daar enkele jaren samen. En nu is er ook hier een samenwerking. Enkele jaren geleden zat ik op een terras met Dirk Van Vooren in Antwerpen. Tijdens de babbel stelde Dirk ‘De Show van m’n leven’ voor. Ik vroeg of het mogelijk was om te werken met het orkest van Lou Roman. Ik begon met Lou in de jaren zeventig in Het Witte Paard in Blankenberge. Waar kan je nog zo’n showprogramma doen met zo’n groot orkest? Enkel in de Elckerlyc! Lido Parijs tape, Moulin Rouge Tape, Het Witte Paard, een beperkt aantal muzikanten… Dankjewel aan Dirk en Nico om zo’n programma mogelijk te maken.”

Klopt het dat je graag gaat skiën?

Jan: “Ik probeer ieder jaar te gaan skiën, maar begin volgend jaar lukt dat niet. Waarom? In mijn contract staat er immers vermeld dat ik niet op skilatten mag staan en dat ik ook niet op een paard mag rijden.”

Dat weten we ook al weer, maar we weten wel nooit of je de waarheid spreekt of een grapje uithaalt. Succes! (PADI)

‘Jan Van Dyke – ‘De show van m’n leven’, Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vanaf vrijdag 20 mei tot en met zaterdag 11 juni 2022. Prijzen: 39, 34, 29, 59 (VIP) euro. Tickets: www.elkerlyc.be – 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.