Ingrii woont in Wenduine, werkt in Stabroek en zingt een duet ‘Ik zie een ster’

Ingrii© PADI/Daniël
Ingrii© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Zangeres Ingrii alias Ingrid Van de Wouwer woont al méér dan tien jaar in Wenduine. Ze heeft een brillenwinkel in… Stabroek. Momenteel staat ze in de hitparade met de single ‘Ik zie een ster’, een duet met Luc Caals uit Schoten.

Pas elf jaar geleden trokken Ingrii en haar zoon naar de muziekschool. “Toen had ik niet gedacht dat zingen toch een belangrijk deel van mijn leven zou worden. Ik voel me zo gelukkig wanneer ik zing. Mijn eerste ervaring met een studio was toch dat niet”, zegt Ingrii stilletjes. “Dit gebeurde in 2015 en toen besefte ik dat ik er nog niet klaar voor was. Pas twee jaar later bracht ik mijn eerste single ‘Leef’ uit en dit na veel oefenen en volhouden. Deze cover van Samantha Steenwijk was precies voor mezelf geschreven. Ik wou het ook eens beleven om een clip op te nemen. Deze clip werd uitgezonden bij MENT TV. Ik kreeg veel leuke reacties, werd gevraagd om op te treden en zo kwam ik in contact met mijn huidige manager Chris Van Hoof van VDM Produkties. In de voorbije jaren bracht ik al negen singles uit, waaronder ‘Je bent niet hip’. Voor dit nummer hadden Luc Caals en ik onze eerste samenwerking, want hij deed mee in de clip. Ik bracht ook al ‘Smoorverliefd’ (2017), ‘Moeder, ik ben zo bang’ (2018), ‘Vandaag’ (2019), ‘Pluk de dag’ (2019), ‘Kerst met jou’ (2019), ‘Zonder grenzen’ (2020) uit. Recent kwam het nummer ‘Ik zie een ster’ uit, samen met Luc Caals. Ik ben positief ingesteld. Vandaar dat ik ook altijd positieve liedjes zing.”

Ingrii met zoon Dean.
Ingrii met zoon Dean.

Ingrii stond nog even stil bij dat duet. “De mensen vragen soms wat ik bedoel met een ster ? Wel dit is voor iedereen anders. Mijn zoon Dean (nu 26) bijvoorbeeld was zo een klein en fragiel sterretje toen hij werd geboren en nu is hij mijn grootste ster. Je eigen sterretje wordt steeds groter en mooier.”

Wat deed Ingrii vorig jaar in dat toch wel heel stille jaar ? “Tijdens de eerste lockdown wisten we nog niet goed wat ons te wachten stond. Ik heb dan ook volop genoten van zes weken rust, een zalig weertje en geen stress. De daarop volgende maanden kon ik terug mijn brillenwinkel openen in Stabroek. Tot op heden werken we nog altijd op afspraak. De weekends werden heel rustig…alles viel stil. Adieu optredens. Maar toch blijf ik echt bezig. Ik zing elke dag. Thuis maak ik geregeld foto’s met onze brillen. Ik pluk de dag en hopelijk zien we elkaar snel terug.” (PADI)

Ingrii en Luc zitten in het programma ‘Herbert’ dat op MENT TV te zien is op zondag 18 april tussen 10 en 12 uur.

Ingrii, samen met Luc Caals.© PADI/Daniël
Ingrii, samen met Luc Caals.© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.