https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ingeborg speelt mee in ‘Winterrevue’: “In mijn tuin kon ik niet op tegen de bambi-oogjes van Dirk en Stany”

Ingeborg in de zetel bij regisseur Stany Crets. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf vrijdag 3 december tot en met zondag 16 januari stelt Theater Elckerlyc in Antwerpen de productie ‘Winterrevue – Made in Belgium’ voor. De headliner van deze productie is niemand minder van Ingeborg Sergeant uit Brugge, die tijdens het persmoment zei dat ze niet van plan is om ‘Door de wind, door de regen’ te zingen omdat er sindsdien al een mooiere versie werd uitgebracht. Vorig jaar scoorde Miss Montreal uit Nederland inderdaad een gigantische hit met dit nummer ‘Door de wind, door de regen’. Als het script zo behouden blijft, dan zal Ann Van den Broeck het lied ‘Door de wind, door de regen’ brengen.

Regisseur Stany Crets laat zien waar een klein land groots in kan zijn. De nieuwe winterrevue heet ‘Made in Belgium’. Ons land waar de hete frietjes worden doorgespoeld met koel bier, maar ook het land van een dapper volk. Stany Crets trekt de kaart van de nationale fierheid. Want of het nu Nina Derwael (Helle Vanderheyden), Miss België (Ann Van den Broeck), Soeur Sourire (Britt Van der Borght), Peter Paul Rubens (Dirk Van Vooren), Ambiorix (Laurenz Hoorelbeke) of ons Koningspaar (Patrick Onzia) is: ze zijn van Belgische makelij en we kunnen er trots op zijn. Ook onze Belgische helden uit showbizzland worden geëerd door een spetterende cast, een prachtig ensemble en een knallend live orkest onder leiding van Eric Melaerts. Vooraan staat niemand minder dan Vlaams icoon der showbizz Ingeborg Sergeant, die met veel ‘gratitude’ de rol van gastvrouw op zich neemt. “Eerst zei ik neen en pas dan ja. Ik zag immers de combinatie niet mogelijk, ik heb De Evolutie in Brugge. Tijdens de voorbije zomer kon ik echter in mijn tuin niet op tegen de bambi-oogjes van Dirk en Stany, ik smolt. En ik heb er nu gewoon veel zin in hoor. Of ik dat al deed? In 1988 deed ik mee aan het Klein Cabaret Festival met zang en dans. Daarna aan de Zwarte Komedie en dan ging ik naar het Eurovisiesongfestival, waar het helemaal verkeerd is gelopen”, lacht Ingeborg. Stany vult aan: “Ze is van alle markten thuis. Ze zingt, danst, enz. Ik ken ze al van op school, ik denk wel dat ze dit nog kan.” Ingeborg: “Mijn lijf moet strak worden. Ik zal wat extra powertraining nodig hebben. Ik ga dus twee dagen langer repeteren en trainen… Je moet relativeren. Ik zat zopas in die zaal. Het is heerlijk wanneer je in die zaal kan zitten en voluit kan gaan, dat is mijn diepe verlangen. En dat alles in de juiste context zal gebeuren, zoals het moet gebeuren.” (PADI)

Centraal Ingeborg, samen met de andere castleden.
Centraal Ingeborg, samen met de andere castleden. © PADI/Daniël

‘Winterrevue – Made in Belgium’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen van vrijdag 3 december tot en met zondag 16 januari. Prijs: 49, 39, 29 euro, 69 euro (VIP Seats). Brunch aan 69 euro zonder ticket op zondag 26 december, zaterdag 8 januari en zondag 9 januari. Diner aan 69 euro (zonder ticket) op vrijdag 31 december, donderdag 6 januari, vrijdag 7 januari en zaterdag 8 januari. Oudejaarsformule: 144 euro, exclusief tickets. Oudejaarsafterparty: 55 euro, exclusief tickets. Tickets: www.elckerlyc.be – 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.