Ida de Nijs streamt kerstconcert vanuit haar ‘Het Paerdenhuys’ in Schriek

Ida de Nijs in haar thuislocatie.
Ida de Nijs in haar thuislocatie.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op donderdag 24 december om 17 uur, vrijdag 25 december om 11 uur en ook op zaterdag 26 december rond 22 uur kan je op MENT TV het kerstconcert van Ida de Nijs bijwonen vanuit haar ‘Het Paerdenhuys’ in Schriek. Voor Ida een unieke belevenis en voor de kijkers vast en zeker een wondermooi kerstmoment om niet te vergeten.

Het hoofd in de schoot, klagen over gesloten theaters en gemiste optredens. Dat is allemaal niet besteed aan Ida de Nijs. December had ook voor de zangeres uit Schriek een maand met veel kerstconcerten in Nederland en België moeten zijn. Die gingen echter allemaal niet door. Ze had zich er zeer op verheugd en haar fans blijkbaar ook, gezien de honderden teleurgestelde reacties. En dus zocht ze een oplossing. Ida vroeg aan Marc Hallez, directeur van MENT TV, welke firma tv-programma’s filmt. DB Video, een Vlaamse firma die over de hele wereld voor tv-stations opnames maakt, kwam bij haar thuis naar haar zangstudio kijken, besloot dat het daar coronaproof kon en maakte een afspraak. Ida had al gestudeerd op kerstliedjes en gaf muzikanten de gelegenheid ook een paar spiksplinternieuwe liedjes in de ACE studio in te spelen om zo het concert een meerwaarde te geven. Want voor een filmploeg èn een orkest was in “Het Paerdenhuys’ geen ruimte. Het moest live on tape. MENT TV beloofde het concert van ongeveer een uur volledig uit te zenden en zo werd een uniek kerstconcert geboren. De opnames duurde van ’s morgens vroeg tot ’s avonds heel laat en zette Ida’s Paerdenhuys en haar woonhuis volledig op stelten. “Ida de Nijs helemaal alleen met een complete filmploeg achter schermen, mondkapjes op en een regiekamer in haar keuken, was geen eenvoudige opgave”, vertelde DB Video. “Het resultaat is echter prachtig geworden.”

Ook bij MENT TV is Ida vaak present, waaronder recent nog tijdens de uitreiking van de Loftrompetten.© PADI/Daniël
Ook bij MENT TV is Ida vaak present, waaronder recent nog tijdens de uitreiking van de Loftrompetten.© PADI/Daniël

Er is gezocht naar een mogelijkheid om het concert tegen een beperkt bedrag van 5 euro te kunnen streamen op het internet, zodat ook haar Nederlandse fans en de Vlaamse fans die moeten werken met de kerstdagen het kunnen zien. Dat is gelukt. Ida de Nijs en M-Sound laten weten dat het concert al te zien is via onderstaande link. “Het beste middel tegen de angst voor corona is zingen” aldus Ida de Nijs, die wel toegaf dat dit het vermoeiendste optreden uit haar carrière was. (PADI)

MENT TV laat het concert zien op donderdag 24 december rond 17 uur, vrijdag 25 december rond 11 uur en op zaterdag 26 december rond 22 uur.

https://www.msoundpro.be/live-stream/ida-de-nijs-kerstconcert

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten