Herbert Verhaeghe over zijn nieuwe single : “Even alleen zijn werkt helend”

De nieuwe single van Herbert Verhaeghe heet ‘Even alleen’.© PADI/Daniël
De nieuwe single van Herbert Verhaeghe heet ‘Even alleen’.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Kuurnenaar Herbert Verhaeghe, presentator bij Ment-TV en Radio 2, pakt uit met een emotioneel nummer ‘Even alleen’ aan de vooravond van z’n 47ste verjaardag. Dit keer mét een verjaardagsconcert, maar wel één zonder 900 fans in de zaal. Ook hij zal “streamen”, en op die manier het publiek trakteren.

Wanneer heb jij nood aan alleen zijn?

Herbert : “Als ik liedjesteksten voor mezelf maak of in opdracht van collega’s… (o.a. Lindsay, Thomas Julian, Fadim…) dan moet ik echt alleen zijn. Pas dan zit ik “in” het liedje, en komt de inspiratie vanzelf. Door het thuisonderwijs van het voorbije corona-jaar was het vaak onmogelijk om alleen te zijn. Het was aanpassen voor iedereen. Sinds kort is het één vijfde kalmer bij ons thuis… Want Laura, de oudste, woont sinds kort samen met haar vriend. Ze stellen het goed.”

“Even alleen” staat op je recentste album ‘Horen zien zingen’, waarom koos je ervoor om het op single uit te brengen?

Herbert : “’t Is een eigen nummer dat ik met Peter Keereman schreef. De meest positieve reacties op het album gingen naar dat nummer. Dus eigenlijk hebben de fans gekozen. Blijkbaar is het voor velen herkenbaar. Even alleen zijn… bijtanken, loslaten, uitwaaien, antwoorden zoeken… We hebben er allemaal wel eens nood aan.”

Op dinsdag 30 maart geef je om 20 uur jouw verjaardagsconcert. Wat ben je van plan?

Herbert : “Uiteraard zal ik het publiek die avond enorm missen. Maar we gaan er online ons beste beentje voor zetten. Samen met de New Bis Band en Dansschool Dançar uit Hooglede wil ik er een topshow van maken. De lat ligt hoog… want we laten voor het eerst de nieuwe liedjes horen met orkest.”

Lang niet iedereen is vertrouwd met het streamen. Blijft een deel van het publiek niet op z’n honger zitten?

Herbert : “We hebben het concert ruim op voorhand aangekondigd. Er zijn altijd kinderen of kleinkinderen die een handje kunnen helpen om het concert te kunnen bekijken. Maar na het concert verschijnt er een DVD met liedjes van het concert, aangevuld met clips die nog nooit op DVD verschenen. Uiteraard zal de nieuwe clip “Even alleen” er ook op staan. Die namen we op in Oostende.” (PADI)

Herbert’s verjaardagsconcert kan je op 30 maart om 20 uur volgen via https://www.herbertverhaeghe.be/live

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten