https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Herbert Verhaeghe en Bart Herman zingen uniek duet over jongdementie voor Het Ventiel in Hulste

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Herbert Verhaeghe uit Kuurne en Bart Herman – geboren in Wevelgem – zetten hun schouders onder “Het Ventiel”, een buddywerking voor mensen met jongdementie. Ze lanceren het nummer ‘Jij verbaast me’.

Daar focussen ze op wat wél nog kan, en niet op wat moeilijk is geworden. Elke deelnemer heeft een buddy. Samen gaan ze nieuwe uitdagingen aan: activiteiten die hen voldoening geven, vriendschap, twinkels in de ogen. Tientallen mensen met jongdementie doen er van alles met hun buddy: wandelen, zeilen, schilderen, fietsen, paardrijden, muziek beluisteren, tuinieren, toneel spelen… Bart Herman: “Ik zei meteen ja toen Herbert me vroeg om samen een lied te schrijven ten voordele van Het Ventiel. De vele vrijwilligers leveren er prachtig werk, en zorgen ervoor dat die mensen met jongdementie niet in een hoekje belanden. ‘t Is een vrolijke meezinger, maar de tekst schuwt de waarheid niet.”

Herbert Verhaeghe: “Ik leerde Het Ventiel kennen door m’n pas overleden schoonmoeder die er vaak ging. Na het moeilijke aanvaarden van de diagnose jongdementie, bloeide ze weer helemaal open bij Het Ventiel. Het lied gaat over verbazing in twee richtingen. Verbazing bij een echtgenoot, die z’n vrouw met jongdementie ziet schitteren op een paard. Maar ook de vrouw zelf is verbaasd omdat haar man vol verwondering kijkt naar haar nieuwe hobby.” (PADI)

“Jij verbaast me” van Herbert & Herman wordt fysiek verkocht aan 5 euro. Het bedrag gaat integraal naar de vzw Het Ventiel. Met de vriendelijke medewerking van Verthé Interieurs Harelbeke

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.