Greg, neef van Laura Lynn, palmt de zaal in tijdens haar fanbal in Oudenaarde

Greg op het podium van het fanbal van Laura Lynn in Oudenaarde. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In 2017 stond Greg, de neef van Laura Lynn, voor de allereerste keer op het podium en dit tijdens haar fanbal in Salons Mantovani in Oudenaarde. Vier jaar later was Greg uit Tielt er terug bij op haar fanbal. “Het was top, echt waar. Ik kreeg zelfs een staande ovatie”, vertelt hij met enige trots.

Vier jaar geleden lag Laura Lynn aan de basis dat Greg ook begon met zingen. Toen hij op dat fanbal optrad, had hij de smaak te pakken. “Maar ik was nerveus. Ongelofelijk, dat vergeet ik nooit meer. Dat is logisch hé, ’t was de eerste keer dat ik op een podium stond. Maar de respons was zo groot, waardoor ik besloot van verder te zingen. In de voorbije jaren verliep mijn carrière met ups en downs. Het is inderdaad niet gemakkelijk om als artiest – en dan nog met die corona – hogerop te geraken.”

Greg zit nu goed onder de vleugels van Gino Verhamme van VG Events in Halle. Hij staat op grote affiches tussen grote artiesten, waaronder in ’t voorprogramma van Christoff en ook eens van Corry Konings. Greg timmert langzaam aan zijn eigen muzikale weg. Hij mixt nu Engelstalige liedjes met zijn eigen moedertaal. “Ik kreeg de vraag om terug op te treden op haar fanbal. Natuurlijk zei ik ja, want familie laat je niet in de steek. Laura Lynn ligt immers aan de basis van de start van mijn muzikale carrière. Vier jaar geleden zong ik drie liedjes, nu mocht ik vijf nummers brengen: ‘Het kan niet zijn’ van Will Tura, ‘Een man mag niet huilen’ van Jacques Herb, ‘I’m Coming Home’ van Tom Jones, ‘You’re My World’ van Tom Jones, ‘Il Mondo’ van Engelbert Humperdinck. Een mix van Engels en Nederlands, zoals ik dat ook in de toekomst zal blijven doen.”

Greg: “Ik kreeg zelfs een staande ovatie.”
Greg: “Ik kreeg zelfs een staande ovatie.” © PADI/Jens

Greg blikt heel blij terug op zijn optreden op het fanbal van Laura Lynn in Salons Mantovani in Oudenaarde. “Het was top, echt super. Ik kreeg zelfs een staande ovatie. Ik zag dat niet direct wegens de spots die in mijn ogen schenen, maar mijn vriendin Jennifer filmde alles en dus heb ik daar een mooie souvenir van. Ik zal die bewaren voor mijn eerste kindje dat in mei 2022 ter wereld komt.” (PADI)

Zondag 24 oktober om 14 uur: ‘Met Greg op de koffie’ in Watewy, Hondstraat 98 in Tielt. Naast een optreden krijgen de aanwezigen twee x koffie en gebak. Prijs: 12 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar: 7 euro. Info en reservatie: 0478 15 21 59.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.