Greg Landt lanceert eerste solo-single ‘Mermaid’

Greg Landt.© Jorbe
Greg Landt.© Jorbe
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Momenteel woont Greg Landt in Mechelen. Hij zag echter het levenslicht in Knokke en groeide op in de regio groot Brugge (Damme, Brugge, Knokke-Heist). Zijn ouders wonen nog altijd in Knokke-Heist, waar hij nog regelmatig terug keert. Greg Landt laat zijn eerste solo-single ‘Mermaid’ (Zeemeermin) op je los.

“Na een jaar van sluitingen en beperkingen is het nummer ‘Mermaid’ eindelijk klaar om op de wereld los te laten, hetzij een klein beetje anders dan oorspronkelijk bedoeld”, vertelt Greg (29), die ook nog in Brussel woonde, maar daarna verhuisde naar Mechelen. “De single ‘Mermaid’ is geschreven als duet met de Brusselse Drag Queen en YouTube-ster Sugar Love én was bedoeld om vorig jaar in juni te lanceren. Maar door Covid en alle opgelegde maatregelen geraakte Sugar nooit in de studio. In april jl. besloot ik dan maar om zonder Sugar verder te gaan en mijn eerste solo-single te releasen. Ik maakte wel al eerder originele muziek voor en met Drag Queens in Brussel, maar die werden vooral door de Queens zelf gebruikt en hadden minder succes op de streaming platforms.”

Greg praat enthousiast over zijn eerste zelfgemaakte solo-single ‘Mermaid’. “Het is een vrolijk zomers liedje dat gaat over het magische gevoel dat je voelt, wanneer er een knappe/hete verschijning voorbij loopt. Over die ene seconde waarin je in je hoofd denkt van Kom hier, voor jou wil ik alles zijn wat je maar wenst . Gezien ik deel uitmaak van de LGBTQ+ community, heb ik er ook een vleugje regenboog aan toegevoegd. Er zit in de bridge ook een kleine woordspeling. Ik zing in het Frans: Je suis un Homme-Au-Fil et je joue avec mon sale ami. Hiermee bedoel ik : Ik ben je marionet (letterlijke vertaling: Ik ben een man met draad of aan draad) en ik speel met mijn vuile vriend. Ik zing dus niet iets anders. Al kan het voor niet-Franstaligen wel zo klinken. Dat was zeker de bedoeling toen ik het schreef. Voor de video ga ik terug naar mijn roots. Later deze maand neem ik de videoclip op in Knokke en dit op een afgelegen stukje strand.” (PADI)

Vanaf dinsdag 15 juni vind je ‘Mermaid’ terug op alle streamingplatforms.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten