Gratis naar concert ‘The Voice of Strauss’ op zondag 1 augustus in Brakel

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zondag 1 augustus begint er om 19 uur een uniek concert met een tienkoppig orkest in de Europahal in Brakel. Harry Coseman brengt er naast een aantal Strauss-melodieën ook andere tijdloze klassiekers die extra mooi klinken in orkestuitvoering. Er wordt ook gezorgd voor een knappe lichtshow en sfeerbeelden op een groot scherm. Voor deze show mogen we 5 x twee tickets wegschenken. Niemand moet een wedstrijdvraag oplossen. Het volstaat een mailtje te sturen naar wedstrijdpadishow@gmail.com. De gelukkige winnaars krijgen nadien een bericht in hun mailbox.

Iedereen kent de tijdloze melodieën van Johann Strauss. Ze zijn erg herkenbaar en worden zelfs in voetbalstations meegebruld. André Rieu bracht de melodieën van Strauss – die na meer dan 100 jaar nog niets van populariteit heeft ingeboet – terug in de belangstelling. Voor het eerst zijn er nu (Engelse) teksten op de muziek van Strauss gezet en kan je genieten van gezongen versies van ‘An der Schönen Blauen Donau’, ‘Radetzky Mars’, ‘Wiener Blut’, enz. Harry Coseman gaat er mee ‘on the road’. Eind dit jaar verschijnt het ‘The Voice of Strauss’-album en komt er een muziekspecial op tv, die in de Verenigde Staten werd opgenomen.

Recent koos Harry Coseman voor de vierde single weer een bijzondere Straussklassieker uit. “Wein, Weib und Gesang” dateert uit 1869. De melodie werd door Strauss gecomponeerd voor een Weens koor. Het nu opnieuw uitbrengen in een gezongen versie is dus niet meer dan logisch. De clip werd opgenomen in een “Ghost town” vlakbij Las Vegas (USA). Deze moderne versie die de naam “Emilie, Emilie” kreeg, vertelt een rijk en romantisch verhaal over geliefden die afscheid nemen van elkaar: “One day we’ll meet again / Walk down this street again…” De vorige singles van Harry Coseman waren “Come to Me”, “Blue Danube of Mine” en “The Chit-Chat Polka”. Al die songs waren gebaseerd op bekende melodieën van Strauss. “Deze melodieën zijn echt tijdloos”, aldus Coseman. “Ze eindelijk eens live brengen zal echt een geweldige belevenis zijn”. Hiermee verwijst de zanger naar een reeks shows, die de komende maanden zullen plaatsvinden. Het eerste grote concert staat gepland in het Europacomplex in Brakel met een tienkoppig orkest. In december zingt Coseman zijn Strauss repertoire ook ondermeer nog in Cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere. “We hebben heel lang op deze concerten moeten wachten, en het publiek ook trouwens” zegt Coseman. “Het wordt hoog tijd dat de mensen deze geweldige melodieën weer zullen kunnen horen.” (PADI)

Ben je niet bij de winnaars? Eén ticket kost 30 euro per persoon en moet vooraf worden gereserveerd door overschrijving op rekeningnummer BE17 3770 4858 5721, met vermelding Harry Coseman en je mailadres. www.harrycoseman.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten