Goed nieuws voor 1.442 kandidaten die bij K3 Klaasjes plaats willen innemen

Marthe, Hanne en Klaasje alias K3.© PADI/Daniël
Marthe, Hanne en Klaasje alias K3.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Deze week krijgen 1.442 kandidaten uit België en Nederland te horen dat zij zijn uitgenodigd om zich eind april te presenteren voor een preselectie voor een plaatsje binnen K3. Van de 22.690 aanmeldingen bleven er dus 1.442 enthousiastelingen over die nog steeds een kans maken om Klaasje bij K3 op te volgen.

De selectierondes zullen zowel in Nederland als in Vlaanderen plaatsvinden. Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 april worden in België 96 mannen, 592 vrouwen en één non-binaire kandidaat verwacht. Een week laten zullen in Nederland 72 mannen, 678 vrouwen en drie non-binaire kandidaten hun opwachting voor een selectieproef maken. De deelnemers aan deze selectieronde zullen in de loop van de maand mei vernemen of ze doorgaan naar de volgende ronde. VTM onderzoekt ondertussen samen met SBS6 of ze een mooi programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3, net zoals zes jaar geleden.

Twee maanden geleden maakte Klaasje Meijer bekend dat ze, na zes succesvolle jaren, K3 eind dit jaar zal verlaten. Ze is nog wel te zien in de nieuwe K3 film Dans van de Farao en ze zal met Marthe en Hanne in het najaar in een afscheidsshow in Nederland en Vlaanderen te zien zijn. Na haar bekendmaking te stoppen, meldden zich in vijf weken tijd 22.690 kandidaten die Klaasje willen opvolgen. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier