Glenn Robbins ontvangt 200 gasten voor muzikaal feest in zijn imposante tuin in Kanegem

Glenn Robbins met op de achtergrond een deel van de imposante tuin.© PADI/Jens
Glenn Robbins met op de achtergrond een deel van de imposante tuin.© PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zondag 27 juni verwelkomt Glenn Robbins alias Johan Raeymaekers (51) zo’n 200 muziekfanaten in zijn imposante landelijke tuin in Kanegem op de grens met Ruiselede. Niet enkel Glenn Robbins zal het publiek entertainmen, maar ook Greg, Samira en Suzy Marrel zullen zingen. Voor 10 euro kan je al het showgedeelte meemaken, maar je kan ook tickets van 25 euro (toegang, barbecue) en zelfs VIP-tickets van 32 euro (parking, aperitief met hapjes, barbecue aan tafel…) aankopen.

Weet je dat je een ‘dubbelganger’ hebt rondlopen, toch qua je artiestennaam. Wanneer je in google Glenn Robbins intikt, dan kom je uit bij een komiek in Australië. Is Glenn ook niet enkel zanger, maar misschien ook wat komiek?

Glenn: “Dat weet ik en ik combineer mijn optredens ook met muziek en humor. Ik ben een persoon die veel humor gebruikt. Ik probeer de mensen ook te entertainen, niet enkel te zingen.”

Hoelang zing je al?

Glenn: “In 1989 begon ik te zingen. Toen woonde ik nog in Sint-Pieters-Leeuw. Ik begon tijdens de periode van de Soundmixshow. Ik ging eens mee naar een soundmix van mijn broer zijn dochtertje. Iemand stelde voor dat ik ook eens zou zingen. Dat kwam omdat mensen wisten dat ik graag liedjes zong. Ik begon dan onder mijn eigen voornaam Johan liedjes van Erik Van Neygen te zingen. Later leerde ik Samira kennen op een soundmix en toen besloten we ‘Erik Van Neygen & Sanne’ te brengen. We zongen ‘Veel te mooi’, ‘Aan m’n darling’…. Op dat moment begon Davy Gilles ook in dit circuit verzeild te geraken. We deden dan met ons drieën een periode enkele optredens samen voor o.a. de Honeymoonquiz. Daarna gingen we elk onze weg. Samira stopte volgens mij met zingen. Vanaf 1990 begon ik te zingen onder de naam Glenn Robbins. Dat was de periode van Jack Rivers uit Tongeren en toen had hij ook Sam Gooris, Wendy Van Wanten, Toni Servi.. onder z’n hoede. Via Erik De Blende – die toen het management van Erik Van Neygen & Sanne, Dana Winner, La Esterella deed – kwam ik bij Jack Rivers terecht. We brachten ‘Niet te geloven’ uit, een nummer van Patrick Renier, bekend van o.a. Lisa Del Bo. Hij schreef de tekst. Eerst gingen we dat liedje bij Jack uitgeven, maar uiteindelijk was het Erik die het uitbracht. Ik denk dat er rond de 9.000 singles werden verkocht. Na Jack Rivers stapte ik over naar Dirk Renders en tekstschrijver Werner Bellon. In 1991 haalde ik met dit duo een eerste keer ‘Tien Om Te Zien’. Eén jaar later bracht ik ‘Hey Jij’ uit, waar ik ook ‘Tien Om Te Zien’ mee haalde. Twee weken geleden vond ik toevallig dat fragment terug op YouTube. Rond 1997/1998 begon ik te verminderen. In 2001 leerde ik dan mijn partner Lieven kennen. In 2012 zong ik nog één keer in de regio Antwerpen. Ik trad daar op met 32 muzikanten. Dat was tof, maar daarna zong ik niet meer.”

Waarom zong je niet meer?

Glenn: “Dat weet ik niet. Dertig jaar geleden dacht ik dat de muziekwereld een maffia wereld was, maar dat is nu nog even erg. Dat is toch mijn mening. Je moet ook de juiste mensen vinden, die dan weer de goede nationale contacten hebben om je hogerop te helpen.”

Glenn Robbins
Glenn Robbins

En plots ben je terug begonnen zingen?

Glenn: “Enkele jaren geleden contacteerde Davy Gilles mij terug en kwam hij bij ons thuis in Dentergem, waar we toen nog woonden. Davy en Sasha gingen optreden in een cultureel centrum in Oosterzele. Hij nodigde ons uit om even te komen kijken. Davy had mij toen een kleine 26 jaar niet meer gezien. Door dit duo bezig te horen, begon het terug te kriebelen. Davy gaf mij de raad om terug iets te doen. Ik begon contacten te leggen en kwam terecht bij Jean-Pierre Kerkhofs en Wendy Djoos. We besloten van de song ‘Route van je hart’ uit te brengen. Ik vond die versie op internet en Jean-Pierre heeft die verwerkt. Ik kwam met Steven en Stijn van ST-Entertaincompany uit Kortrijk in contact, waarmee ik voor dat nummer een samenwerking deed. Midden juni zal de opvolger er zijn.”

Zijn er bepaalde beslissingen waarvan je spijt hebt? De verkeerde contacten, de verkeerde afspraken?

Glenn: “Vroeger had ik een feestzaal in Gooik, waar bekende Vlamingen zeker tien à vijftien keren kwamen optreden. Ze werden allemaal betaald, maar toen zij iets organiseerden werd ik niet gevraagd. Mijn vader zei altijd: “Je bent meer bezig met een ander dan met jezelf.” Ik had beter de werkwijze van Davy Gilles gevolgd. Zijn eigen weg volgen, op zijn doel afgaan en hij is er gekomen. Vroeger kwamen zangers smeken om in mijn zaal op te treden, maar ik werd door hen zelf niet uitgenodigd. Misschien moest ik meer op m’n tanden hebben gebeten, meer aan mezelf hebben gedacht.”

Wat zijn je allermooiste momenten uit je carrière?

Glenn: “In 1991 deed ik in één jaar enorm veel optredens én natuurlijk allemaal tegen betaling. In het cultureel centrum De Meent in Alsemberg trad ik op, samen met Clouseau en De Kreuners. De zaal was niet in gang te krijgen; tot ik opkwam. Zoiets vergeet ik niet. Ik werkte ook enkele keren voor Levenslijn. Onvergetelijke momenten.”

Sorry, maar begin je nu terug niet van nul? In West-Vlaanderen ben je toch niet zo bekend.

Glenn: “Dat is juist, ik begin vanaf nul. Er zijn nog mensen die zich de naam Glenn Robbins herinneren. ’t Is nu ook een andere generatie hé, want ’t is 30 jaar geleden waarover ik sprak.”

Een foto van 30 jaar geleden, samen met Samira.© Repro PADI
Een foto van 30 jaar geleden, samen met Samira.© Repro PADI

Dertig jaar geleden zong je met Samira, nu terug?

Glenn: “Eind 1991 hebben we elkaar de laatste keer gezien. Nu gaan we terug zingen. We gaan samen ‘Veel te mooi’ zingen van Erik & Sanne. We brengen ook een song van Kenny Rogers en Sheena Easton. Sindsdien heeft Samira – denk ik – ook niet meer gezongen. Ze deed enkel nog één keer mee in de voorselectie van ‘The Voice’. Ik zag ze toen op tv en herkende ze direct.”

Een foto uit de jaren negentig van Glenn Robbins en Samira.© Repro PADI
Een foto uit de jaren negentig van Glenn Robbins en Samira.© Repro PADI

Doe je nu een feest in ’t kader van een jubileum? In ’t kader van die 30 jaar dat je Samira niet zag?

Glenn: “Helemaal niet. We wilden gewoon iets doen. We dachten in een zaal iets te doen, maar hoe gaat alles evolueren? Eerst ging ik het op een zaterdagavond doen, maar Lieven herinnerde mij eraan dat er dan misschien nog een avondklok kan bestaan. Vandaar dat we dan geopteerd hebben voor een zondagmiddag. Lieven zal die dag het eten verzorgen. Hij is dat gewoon. Ooit verzorgde hij in een zaak in Mortsel voor 250 mensen de maaltijd. We deden dat ook eens met 132 mensen in Ruien. Je kan gewoon langskomen voor de muziek, je kan ook als VIP afkomen, inclusief met parking, mooi gedekte tafels, enz. We zorgen voor een tent, beschutting voor de regen of de zon. Ik zal twee x 40 minuten zingen. Samira brengt ook enkele nummers net zoals de andere artiesten Greg en Suzy Marrel.” (PADI)

Reservatie via www.glennrobbins.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.