Gewezen productieleider Het Witte Paard Martijn Claes lanceert, samen met Michiel De Meyer, muzikaal project Bruurs

Michiel De Meyer (links) en Martijn Claes.© Sam Gielen - Maddworld
Michiel De Meyer (links) en Martijn Claes.© Sam Gielen - Maddworld
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Enkele jaren geleden leerden veel mensen Martijn Claes kennen, die tijdens de zomermaanden actief was in Het Witte Paard in Blankenberge als productieleider en persverantwoordelijke. In die periode woonde Martijn ook in deze badstad. Hij heeft nog steeds een goede band met de provincie West-Vlaanderen. Zijn petekind Emiel woont bijvoorbeeld in De Haan. Nu begint hij aan een nieuw muzikaal project, samen met Michiel De Meyer.

Na zijn overwinning van ‘Steracteur, Sterartiest’ in 2017 bleef Michiel De Meyer (o.a. Arne uit ‘Thuis’, ‘40-45’ en vele andere musicals) lange tijd zoeken naar zijn eigen muzikale identiteit. Samen met goede vriend en collega Martijn Claes (o.a. ‘Soldaat van Oranje’, ‘40-45’, ‘Daens’) zocht en vond hij die uiteindelijk in 2021. Als Bruurs schrijven ze nieuwe Nederlandstalige muziek.

Na zijn overwinning bij ‘Steracteur, sterartiest’ in 2017 kreeg Michiel De Meyer de kans om twee singles uit te brengen. Vooral het succes van ‘Zo schoon’, waarvoor hij zelf de tekst schreef, liet hem luidop dromen van meer. Maar waar vond hij de muziek die zou passen bij zijn teksten? Ook Martijn Claes zocht als muzikant en schrijver een uitlaatklep die hij maar niet leek te vinden. Michiel De Meyer: ‘Ik leerde Martijn kennen achter de schermen in het theater. Het klikte meteen. Toen hij mij zijn muziek liet horen, was ik verkocht. Ik wist dat wij samen moesten schrijven. Eindelijk is het tijd om er mee naar buiten te komen.’ Martijn Claes: ‘De connectie die ik met Michiel heb blijft me dagelijks verbazen. We begrijpen en inspireren elkaar. Ook creatief blijven we elkaar versterken. Zijn teksten zijn precies wat mijn muziek nodig heeft.’

In de studio van Stijn Tondeleir (bassist bij o.a. Niels De Stadsbader, Laura Tesoro en The Starlings) zochten ze het voorbije jaar samen met drummer Laurens De Schutter (drummer bij o.a. Willy Sommers, Helmut Lotti en Dana Winner) naar een eigen sound. Aanstaande maandag 19 april lanceren ze trots hun eerste single ‘Over het muurke van ons moeder’. Michiel De Meyer: ‘De tijd die het afgelopen jaar onverwacht vrijkwam bleek een geschenk om eindelijk werk te maken van mijn eigen project. Als Bruurs verwerken we samen al zingend het dagelijks leven in onze eigen moedertaal.’ Martijn Claes: ‘De samenwerking met de muzikanten was fantastisch. Er liggen een heleboel nummers klaar om op de wereld los te laten. We hebben de tijd genomen om alles zelf te schrijven en om onze sound en look zelf te bepalen. Daarom zijn we hier dan ook heel erg trots op.’ (PADI)

Hun debuutsingle is vanaf maandag 19 april te downloaden op alle grote digitale streamingplatforms.

Martijn Claes (links) en Michiel De Meyer.© Sam Gielen - Maddworldd
Martijn Claes (links) en Michiel De Meyer.© Sam Gielen – Maddworldd

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.