Gene Thomas deelt zomers recept met eigen Genial

© GT
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Geen zomer zonder ijsjes. Op warme, zonnige dagen zoeken wij maar al te graag wat verkoeling op. In april lanceerde Gene Thomas niet enkel zijn nieuwste single, maar óók zijn eigen gin-likeur: Genial. Nu verwerkt hij de Genial in drie heerlijk frisse coupes met cactus-, aardbei- of limoensorbet. De Genial sorbet wordt overgoten met een scheutje Genial. Da’s eigenlijk een cocktail én ijsje in één. Ge-ni-aal als je ’t ons vraagt. En vooral: heel erg lekker.

Bij de start van de lente lanceerde singer-songwriter Gene Thomas zijn eigen premium Belgische gin-likeur, met een uitgesproken aroma van munt, aardbei en passievrucht. In het glas katapulteert deze frisse likeur op basis van gin je meteen richting een zomers terras. Johan Ariën en Els Bastianen van IJsatelier Crème Classe in Westerlo ontwikkelden nu op vraag van Gene Thomas drie Genial-sorbetsmaken. Daarmee creëerden ze verschillende ijscoupes, waarbij de sorbet overgoten wordt met een shotje Genial. Gene Thomas: “Ik ben een echte zoetebek. Een ijscoupe sla ik dus niet snel af. Ik wilde heel graag een speciale belevenis maken van de Coupe Genial. Je moet weten: ik heb véél smaken getest samen met de mensen van Crème Classe. Zóveel dat ik die dag niet veel andere dingen meer gegeten heb. Uiteindelijk zijn mijn drie favoriete smaken overgebleven: aardbei, limoen én cactus. Die cactussorbet is echt een topper, dat had ik nog nooit eerder geproefd. De max! Ik kan niet wachten om deze zomer mijn eigen Coupe Genial te bestellen op een zonnig terras.”

Johan Ariën van Crème Classe: “Mijn vrouw Els en ik hebben heel wat horeca-ervaring en draaien zelf ons ambachtelijk ijs. Toen Gene Thomas ons de vraag stelde om een ijscoupe te creëren waarin zijn Genial de hoofdrol speelt, zijn we meteen beginnen proeven, proeven, proeven. De fris-zoete smaken en het aroma van munt, aardbei en passievrucht in de Genial passen perfect bij de zoete smaak van aardbeien, de frisse smaak van de limoen en de originele smaak van cactus.”

Het Genial sorbetijs is beschikbaar in potjes van 188 ml en 1 liter en bestaat in drie verschillende smaken: cactus, aardbei en limoen. Je vindt het Genial sorbetijs op dit moment bij ijsatelier Crème Classe in Westerlo en op de kaart van Bistro ’t Zand (Westerlo).

Gene met Els en Johan.
Gene met Els en Johan. © GT

RECEPT: zo maak je zélf de ‘Coupe Genial’:

Dit heb je nodig:

– 1 bolletje Créme Classe sorbet, 1 scheutje Genial Gin, snuifje yoghurt poeder, ¼ groene appel, Espuma van limoen met munt, takje munt, een halve citroen

Zo ga je te werk:

Ter voorbereiding:

Snijd de groene appel met schil in fijne reepjes en besprenkel met citroensap.

Voor de espuma: maak een thee van verse munt en limoen, laat afkoelen en doe de koude thee in een syphon fles met 3 slagroompatronen.

Voor de ijscoupe:

Doe 1 bolletje Créme Classe cactussorbet in een gekoeld bord of glas. Verdeel hierover de fijngesneden appel. Overgiet met een scheut Genial Gin. Spuit een toefje espuma in het bord/glas. Bestrooi met yoghurt poeder en werk af met een takje verse munt. Smakelijk!

In april lanceerde Gene zijn nieuwste single ‘Ik Ben Vrij’. Op zaterdag 6 november staat Gene in de Antwerpse Stadsschouwburg, samen met heel wat topmuzikanten. Tickets daarvoor vind je via stadsschouwburg-antwerpen.be of www.teleticketservice.com.

‘Genial by Gene Thomas’ is online te koop via gintonicstore.be of bij de betere drankenhandel en delicatessenzaak. De Genial sorbet is op dit moment alvast verkrijgbaar bij ijsatelier Crème Classe en Bistro ’t Zand in Westerlo. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier