Frimout gaat internationaal met ‘Eenzame Reiziger’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Frimout alias Stef Willems brengt een nieuwe single ‘Eenzame Reiziger’ uit.

Het voorbije anderhalf jaar heeft de Nederlandstalige popband Frimout radiostilte ingelast. In alle luwte werkte de band onder leiding van hun vaste producer Steve Willaert aan een nieuwe, internationaal klinkende sound. Het eerste resultaat daarvan is de single ‘Eenzame Reiziger’, geschreven door Frimout-frontman Stef Willems en de Leuvense singer-songwriter Pieter Schrevens. De song drijft op een lentefrisse beat en een sprankelend instant ‘happy’ refrein. De Amerikaanse-Mexicaanse ‘King of Rock Flamenco’ El Javi voegt frivool flamencogitaarspel toe aan het geluid van de zeskoppige band. “Het verhaal van de song ‘Eenzame Reiziger’ begon negen jaar geleden op een open mic in New York”, vertelt Frimout. “Op zo’n vrij podium mag iedereen die zich inschrijft een nummer spelen. Ik had zelf net een song gespeeld toen de volgende artiest iedereen van zijn sokken blies. Het was de flamencogitarist El Javi. Hij beroerde me tot tranen toe met zijn passievolle gitaarspel. We raakten die avond aan de praat en na die ontmoeting zijn we steeds in contact gebleven. Zijn liefde voor muziek en zijn levenswijze waren de inspiratie voor ‘Eenzame Reiziger. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik de medewerking voor de finishing touch van de opname zou vragen aan El Javi. Eén sms en een videocall later zegde hij meteen toe. Zijn bijdrage is voor mij essentieel om het verhaal van deze song echt te laten kloppen.”

Bij een nieuwe Frimout-song hoort zoals steeds een sfeervolle videoclip. Deze keer is die opgenomen aan het prachtige natuurdomein Ter Hills in Maasmechelen. (PADI)

De nieuwe single is te downloaden via de grote streamingsplatformen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.