Frank Van Erum organiseert muziektheater en musicalkampen in Hamme en Antwerpen

Frank Van Erum zal tijdens de zomermaanden niet stil zitten.© PADI/Daniël
Frank Van Erum zal tijdens de zomermaanden niet stil zitten.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tussen 5 juli en 27 augustus organiseert Frank Van Erum vier verschillende zomerkampen in de Rotahoeve in Hamme en in het Fakkeltheater in Antwerpen. Twee jaar geleden was Frank nog te gast in de show van Jacky Lafon in Het Witte Paard in Blankenberge. Uit deze samenwerking ontstond ook de single ‘Laat ons klinken’, een duet met Luc Steeno.

Heb je in de spotlights gestaan en wil je een andere kant van theater en musical ontdekken? Ben je een geboren podiumbeest? Of ben je net onzeker en wil je graag een nieuw stukje van jezelf ontdekken? Wie je ook bent, deze podiumweek draait helemaal om jou. Met het verhaal van ‘Romeo & Julia’ als rode draad dompelt Frank je onder in het maakproces van een voorstelling. Door zelf te bedenken, spelen, zingen, bewegen en kijken ontdek je hoe (muziek- en bewegings)theater werkt en wie jij bent als speler. “Want al werken we rond een bestaand verhaal: jij bepaalt wat er tijdens het toonmoment te zien zal zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor: drie professionele coaches gooien alles in de strijd om je te helpen. Tijdens de eerste dagen nemen ze je mee op verkenning langs al deze disciplines. Nadien kies jij zelf waarin je je de rest van de week in wil verdiepen. Samenwerken, creëren en in alle veiligheid je grenzen verleggen: dat is waar het allemaal om draait”, vertelt Frank. “Maar daar blijft het niet bij. Elke dag komt er een bekende Vlaming op bezoek die je een blik achter de schermen gunt. Wat heeft hen geïnspireerd en hoe heeft hij zijn of hoe heeft zij haar dromen waar gemaakt? Zo krijg je nog meer invalshoeken en inspiratie. Wil jij deze zomer schitteren in een voorstelling die je zelf mee hebt gemaakt? We kijken er naar uit om dat samen met jou waar te maken.”

Er zijn vier leeftijdsgroepen : 8 tot 9 jaar (derde en vierde leerjaar), 10 tot 11 jaar (vijfde en zesde leerjaar), 12 tot 13 jaar (eerste en tweede middelbaar), 14 tot 16 jaar (derde en vierde middelbaar). De zomerkampen hebben plaats op volgende data en plaats: van 5 tot 9 juli in de Rotahoeve in Hamme, van 2 tot 6 augustus in het Fakkeltheater in Antwerpen, van 9 tot 13 augustus in het Fakkeltheater in Antwerpen, van 23 tot 27 augustus in de Rotahoeve in Hamme. (PADI)

Info www.culturematters.be – Op zondag 11 april vertelt Frank tussen 10 en 12 uur over deze zomerkampen bij ‘Herbert’ op MENT TV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.