Flip Kowlier op ’24 UREN LIVE’ : “Ik denk niet dat we tegen de zomer grootse dingen mogen verwachten”

Flip Kowlier© Thomas Geuens
Flip Kowlier© Thomas Geuens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Nog tot 18 uur kunnen muziekfanaten genieten van heel wat muziek tijdens ’24 UREN LIVE’ in het Antwerpse Sportpaleis dat de deuren weer wagenwijd mag open zetten. Helaas nog niet voor het publiek, maar wel voor ongeveer 100 artiesten, die er met Miguel Wiels en zijn band optreden. Dit gebeurt exact één jaar nadat de deuren van alle concertzalen noodgedwongen dicht gingen.

Volgens de laatste berichten keken al méér dan 350.000 mensen naar ’24 UREN LIVE’. Een gigantisch aantal en een duidelijk bewijs dat de mensen nog altijd muziek in hun hart sluiten en heel snel terug willen naar optredens gaan kijken. Op vrijdag om 18 uur begon ’24 UREN LIVE’. Eén van de artiesten die we spraken in het Antwerpse Sportpaleis is geboren West-Vlaming Flip Kowlier.

Hier sta je dan, met welk gevoel is dat ?

Flip: “Ik ben in ieder geval wel blij dat ik nog eens kan spelen met een grote band, op een groot podium, met alle toeters en bellen. Maar het gevoel is dubbel, omdat ik het publiek mis.”

Is dit het allereerste optreden ?

Flip : “Ik heb geluk, want ik werk mee aan ‘De Ideale Wereld’ waar ik twee maal per week muziek mag spelen. Dit is leuk om te doen. Maar ik mis wel een beetje het grote podium en publiek.”

Hoe gaat dat voelen als je weer voor publiek mag spelen.

Flip : “Ik weet het niet, ik weet het niet.. Hier staat er ook wat publiek maar het is precies een repetitie.”

Wat vind je van de setting ? Het is mooi gedaan hé ?

Flip : “Het is leuk. Ik vind het sowieso een leuk initiatief. Na een tijdje ben je blij met alles wat wordt aangeboden. Iedereen werd ook op voorhand getest en er worden ook sneltesten gebruikt. Ik hoop dat we hier allemaal snel van afgeraken.”

Vrees je dat het nog lang gaat duren

Flip : “Ik denk van wel, want ik vrees dat de vaccinaties vertraging zullen oplopen waarvoor ik heel kwaad zou kunnen zijn, maarja we leven in iets ongezien hé. Ik zou het heel graag allemaal sneller zien gaan. Ik denk niet dat we tegen de zomer grootse dingen mogen verwachten.”

Als ik je hoor praten denk je dat het een zomer wordt met heel weinig muziek ?

Flip : “Ik hoop van niet, maar ik vrees ervoor. In april en mei staan er van mij al diverse optredens gepland, maar ik zie die niet doorgaan.”

Welke nummers breng je tijdens ’24 UREN LIVE’ ?

Flip : Vanavond zing ik ‘Min Moaten’ en ‘Directeur’.” (PADI)

Tot vanavond om 18 uur kan je nog altijd ’24 UREN LIVE’ volgen via de website of de app van HLN

PADI in gesprek met Flip Kowlier tijdens ‘24 UREN LIVE’.© PADI/Daniël
PADI in gesprek met Flip Kowlier tijdens ‘24 UREN LIVE’.© PADI/Daniël

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier