Evenwichtskunstenares Kaat Dumarey uit Ichtegem te gast op ‘Sint in de Piste’ in Sint-Niklaas

Kaat Dumarey uit Ichtegem © Dalen Vigil
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf zaterdag 20 november kan je twee zaterdagen en twee zondagen terecht op ‘Sint in de Piste’, het allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen in de grootste circustent van Europa op de Grote Markt van Sint-Niklaas. In deze circustent worden ook unieke wereldacts en Belgische wereldklasse voorgesteld. Eén van de circusacts is van evenwichtskunstenares Kaat Dumarey uit Ichtegem.

De dagen worden korter en kouder. Iedereen weet wat dat betekent: Sinterklaas is op komst! Naar goede gewoonte – al 27ste jaargang – viert de goedheilige man zijn verjaardag in Sint-Niklaas tijdens de laatste twee weekend van november en dit tijdens het spectaculaire circusfestival ‘Sint in de Piste’ op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het is een anderhalf uur durend spektakelprogramma, waarbij klassiek circus in een modern jasje wordt gestopt. Het wordt een onvergetelijk feest voor het ganse gezin, waarop natuurlijk ook dit jaar de goede Sint en de vele Pieten niet zullen ontbreken en dus van de partij zullen zijn.

Vliegende, jonglerende, zwevende en balancerende wereldacts vullen de grootste circustent van Europa in dit circus met een moderne twist, en dat alles onder het toeziende oog van de Sint en zijn Pieten. Er is plaats voor heel wat interactie en samen met het publiek zingen zij ook de allerbekende Sinterklaasliedjes. Vuur, trampolines, paarden, prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een groot live circusorkest, een showballet, een goodiebag voor alle kinderen en nog tal van verrassingen zorgen samen voor een totaalbeleving voor het ganse gezin. Niet enkel de tent is van wereldniveau, ook de artiesten zijn van een exclusieve klasse. De acts zijn allemaal internationale grootheden met naam en faam. In een uniek spektakel als dit gebracht in ons land mocht één act van Belgische bodem zeker niet ontbreken. De 22-jarige evenwichtskunstenares Kaat Dumarey uit Ichtegem is van de partij met een adembenemende act. Met trots plaatst ‘Sint in de Piste’ inderdaad ook Belgisch talent in de circusarena. Kaat is een gewoon meisje van West-Vlaamse bodem, maar haar niveau is van wereldklasse. Deze inmiddels jonge vrouw uit Ichtegem kaapte in 2014 een bronzen medaille weg op het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Maar daar bleef het niet bij. In 2015 won ze met haar team maar liefst driemaal goud op de eerste Europese Spelen in Bakoe. Het gouden trio bleef verder ‘knallen’ en ze schopten het zelfs tot in de finale van Belgium’s Got Talent. Ook alleen weet ze meer dan haar mannetje te staan. Van 2017 tot 2019 reisde Kaat de wereld rond met het wereldvermaarde Cirque de Soleil. Nu breit ze een vervolg aan haar kleurrijke carrière en verbaast graag jong en oud tijdens haar evenwichtsact bij ‘Sint in de Piste.’ (PADI)

‘Sint in de Piste’ op de Grote Markt in Sint-Niklaas: zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 november, telkens om 10.30, 14 en 17 uur. Toegang: 15 euro (voorstelling 14 uur), 12 euro (voorstellingen 10.30 en 17 uur), inclusief reservatiekosten. De show duurt 90 minuten, zonder pauze. Tickets en info: www.sintindepiste.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.