Eerste beelden van Stan Van Samang en cast in derde ‘Assisen Online’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op dinsdag 30 maart start het spraakmakende proces ‘Assisen Online – De Wraakmoord’, waarin heel Vlaanderen mag beslissen over schuld of onschuld. Opnieuw staan regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer garant voor een spannend online proces.

Protagonisten Frans Maas, Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers schitteren als de vaste waarden in deze online assisenzaak. De overige rollen werden ook toebedeeld aan grote namen uit de Vlaamse theater- en televisiewereld. Stan Van Samang, Frances Lefebure, Kim Van Oncen, Leen Dendievel, Manou Kersting, Bart Van Avermaet, Tine Embrechts, Peter Bulckaen, Mira Delbaen, Walter De Donder en Kobe Van Herwegen treden aan in De Wraakmoord. Het is duidelijk dat zij vol vertrouwen hun naam verbinden aan dit ijzersterke concept: via dagelijkse filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen stemt het publiek, dat online in de jury zetelt, in alle eer en geweten over de schuld of onschuld van de beklaagde.

Regisseur Frank Van Laecke verklaart dit als volgt: Assisen Online is de meest intieme beleving. De kijker wordt persoonlijk en rechtstreeks aangesproken. Dat dit concept werkt is de grote verdienste van een steeds verrassende cast. En ook nu weer hebben we een steengoede ploeg acteurs gevonden die de jury zal proberen te verleiden en te misleiden.”

Actrice Kim Van Oncen is voor de eerste keer van de partij en licht graag haar medewerking toe: “Dat een huis als Uitgezonderd., dat zoals velen in de sector in de hoek werd geduwd door corona, niet in die hoek is blijven staan huilen, maar met zo’n nieuw en innovatief antwoord op de proppen komt, daar kan je alleen maar respect voor hebben. Dat ik daar nu deel van mag uitmaken en naast topnamen en onder leiding van zo’n ervaren regisseur op de set kan staan, maakt me erg blij. Ik moest er geen twee keer over nadenken.”

Het assisenproces gaat van start op dinsdag 30 maart. Ondertussen kan het publiek zich nog steeds inschrijven op www.assisenonline.be voor deze bijzondere, interactieve, digitale theaterervaring.

Het verhaal : Op 17 mei 2018 wordt de 41-jarige Johnny Vaessen, ambtenaar Stedenbouw en Ruimtelijke ordening, met een aantal messteken om het leven gebracht. Al snel komt zijn collega Geert Deridder in het vizier als verdachte. Na onderzoek blijkt Johnny Vaessen de zus van Geert Deridder te hebben verkracht. Een confrontatie tussen beide heren loopt uit de hand en Geert Deridder steekt Johnny Vaessen neer bij een vechtpartij. Althans dat beweert het onderzoek…

Anderhalf jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Volgen de leden van de jury de beweringen uit het onderzoek of brengen alle getuigenissen en pleidooien hen op andere gedachten?

Zo gaat het in z’n werk : Het publiek wordt opgeroepen om als jurylid deel te nemen aan dit proces vanaf 30 maart 2021. Op die dag start het assisenproces. Dit duurt zeven dagen. De ticketprijs om in deze volksjury te zetelen bedraagt 15 euro en daarvoor kan het publiek zeven dagen lang het proces volgen. Alle dagen verschijnen er nieuwe getuigenissen, reacties, pleidooien… Er volgt een online stemming over schuld of onschuld en vervolgens krijgt iedereen het vonnis te horen. Bovendien, hetgeen waar iedereen naar uitkijkt: de jury wordt op de hoogte gebracht van wat er daadwerkelijk gebeurd is. Alles gebeurt via de site www.assisenonline.be waar de video’s gestreamd zullen worden op een afzonderlijk gedeelte voor betalende deelnemers. (PADI)

Tarief : 15 euro – Info en tickets : www.assisenonline.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.