https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Een Rondje Hazes’ is de bést verkochte betaalde livestream van Nederland

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst ‘Een Rondje Hazes’-livestream georganiseerd. Het live gebeuren werd gestreamd vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam. Tal van artiesten zongen de grootste hits van wijlen Hazes. Een must-see voor iedere Hazes-fan. Wij namen een Hazes sappie, leunden achterover in de zetel en keken naar dit unieke concert.

Het is niet evident om artiesten te laten werken in volle coronatijd, aangezien de corona maatregelen alweer verstrengd zijn in Nederland. Dit jaar is het hét jaar dat André Hazes Senior 70 jaar zou geworden zijn. Volgens Rachel Hazes en team mochten ze dit niet zomaar laten passeren. Daarom deze livestream. Alle artiesten werden voor aanvang getest op Covid-19. Bij het schrijven van deze recensie lazen we op sociale media-kanalen van Rachel Hazes dat ‘Een Rondje Hazes’ de best verkochte betaalde livestream van Nederland is.

Quido De Graaf opende de livestream vanuit het Ajax-voetbalstadion. Tijdens het voorprogramma zongen o.a. Kimberly Fransens, Danilo Kuiters, Anne Wilson en Robert Leroy langs memorabele plaatsen in Amsterdam, die rechtstreeks iets te maken hadden met André Hazes. We zagen het Olympisch Stadion, Café La Bastille, Heineken Music Hall en Café The Corner. Aangezien er geen publiek was, kon je niet zien of de toeschouwers het goed vonden. Ik keek eens op het discussieforum Twitter om te lezen wat kijkend Nederland en Vlaanderen er van vond. Over het algemeen las ik niet veel positiefs over het voorprogramma. Het bevestigde ook mijn gevoel, ik was ook geen fan van het voorprogramma. Het was te lang en eentonig.

Om 20.15 uur startte de show die live uitgezonden werd vanuit het mooie Concertgebouw in Amsterdam. Na het zien van het voorprogramma had ik er geen goed gevoel meer bij dus mijn verwachtingen lagen toen laag. Al snel veranderde mijn gedacht toen ik het podium zag. Het podium van Het Concertgebouw was omgetoverd tot een echte bruine kroeg. De caféklanten waren de artiesten zelf. Terwijl er een artiest(e) aan het zingen was, konden de andere artiesten een heerlijk vaasje Heineken verorberen. Martijn Fischer – die gekend is als Hazes-imitator in de film ‘Bloed, Zweet & Tranen – opende de show met het nummer ‘Buona Sera/Oh Marie’. Xander De Buisonjé kondigde de artiesten aan en af. Het concert duurde anderhalf uur, teveel nummers om hier allemaal op te noemen. Al zijn grootste hits passeerden de revue. Denk maar aan: ’n Beetje verliefd, Ik Meen Het, Ik Leef M’n Leven, Kleine Jongen, Diep In Mijn Hart, Bloed, Zweet & Tranen, … De beste artiesten van de avond waren voor mij persoonlijk: Tino Martin, Yves Berendse, Thomas Berge en O3GNE. Let op, de andere artiesten waren ook geweldig, want het was op en top kwaliteit.

Qua punten geven we deze show toch een 9/10. De kwaliteit was top en de organisatie keek niet om naar een euro. Wij hadden niets van problemen met het streamen. Wij konden alles vlekkeloos bekijken. Waarom geven we toch geen 10 ? Gewoon om de simpele reden dat wij het voorprogramma niet goed genoeg vonden. Een kwalitatieve livestream is een goede oplossing in coronatijd al hoop ik dat ik volgend jaar nog eens mag genieten van ‘Een Rondje Hazes’, maar dan vanop mijn stoel in Het Concertgebouw van Amsterdam. (PADI & Mervyn)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.