DIKKE brengt debuutalbum ‘130 Kilo’ uit

Patrick Depypere

Met ‘130 Kilo’ schudt de artiest DIKKE de hip hop scene helemaal door elkaar. Hij is een echte story teller, die zijn visie neerpent. Zijn eerste singles ‘Tabaka’ en ‘Zes In De Ochtend’ worden zowel in Vlaanderen als in Nederland goed gestreamd. Het is duidelijk dat de hip hop fan DIKKE heeft ontdekt en hem erkent als een artiest die niet te negeren valt.

Op deze plaat heeft hij voor de track “Paranoia” samengewerkt met Brussels zwaargewicht Zwangere Guy. Maar ook in Nederland wordt DIKKE omarmd. De track ‘Dood Voor Mij’ is een samenwerking met de veelbelovende Nederlandse rapper Buikje dat op vraag van vele fans op social media tot stand is gekomen. Tot slot, brengt ook Freddie Konings vuur met zijn feature op ‘Running Man’. ‘130 Kilo’ is een album met gewicht en een perfecte kennismaking met de talentvolle DIKKE. Krachtige lyrics met een vleugje oldschool kortom, de omschrijving “Biggie Van De Wijk” komt helemaal tot zijn recht.

Mohamed Eddahbi Agounad aka “Biggie van de wijk” of gewoon weg DIKKE is een artiest die er geen doekjes om windt. DIKKE (°10 november 1997) is de rapper uit Limburg met het doel om de rapgame stevig door elkaar te schudden. Met zijn laid back flow én het talent om met een uitgebreide woordenschat echte verhalen te spitten, blaast hij ongenadigd vriend en vijand omver. Het is duidelijk dat DIKKE zichzelf op de kaart zet als artiest, die zijn aparte visie op het leven neerschrijft in zijn rapteksten. Met zijn muziek trok hij op Instagram (@dikke.be) al erg wat aandacht én is hij zo opgemerkt door Top Notch. Door zijn samenwerking met het Nederlands-Belgische hiphop label, tilt hij zijn carrière naar een hoger niveau. Enkele jaren geleden viel hij al op bij Kempi, één van de grondleggers van de straatrap. Hij nam DIKKE onder zijn hoede onder de werking “Kempi College”. Intussen is DIKKE verder hard blijven doorwerken aan nieuwe muziek en heeft hij op eigen kracht een aantal releases uitgebracht. Van straatrap zoals “Zonder Pauzes” tot commerciëlere singles zoals “Dancer” dat al meer dan 219.000 streams wist binnen te halen. Hiernaast was hij al te bewonderen in verschillende cyphers als “Kosso’s Limburg Cypher” en de “’O Fifteen chypers” waar hij Limburg steeds representeerde. Inmiddels zijn de streams op zijn eerder uitgebrachte tracks ‘Tabaka’ en ‘Zes In De Ochtend’ al over de 100K. Ook de streams van de laatste single ‘Dood Voor Mij’ ft Buikje gaan ook al hard. Naast Limburg voor eens en altijd op de map te zetten in de Belgische hiphopscene, is het zijn ambitie om een vaste waarde in de BeNeLux te worden. (PADI)

Vanaf vandaag is ‘130 Kilo’ overal te beluisteren en zijn er fysieke albums beschikbaar met exclusieve DIKKE shirt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.