Dennie Damaro uit Wuustwezel fietst 175 km naar zijn vakantiehuis in Westende

Dennie woont in Wuustwezel, maar hij heeft al meerdere jaren een vakantiehuis in Westende.© PADI/Daniël
Dennie woont in Wuustwezel, maar hij heeft al meerdere jaren een vakantiehuis in Westende.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Bijna vijf jaar geleden kochten Dennie Damaro en partner Nathalie een (vakantie)huis aan in de badstad Westende. Tijdens de eerste lockdown nam Dennie de fiets uit zijn garage in zijn woning in Wuustwezel en reed hij in één keer 175 km naar zijn vakantiehuis in Westende. Dennie noemt Westende zijn tweede thuis, want het is al heel lang dat hij zich in deze badstad écht thuis voelt.

“Mijn vakantiehuis ligt in een gewone straat. Je kan er iedere dag wonen. In feite is het niet echt een vakantiewoning, maar wij gebruiken ze als vakantiewoning”, vertelt Dennie Damaro, die onlangs de single ‘Wij willen winnen’ uitbracht, samen met Michel Van den Brande. “We gingen jaren op hotel naar Westende. We zochten al meerdere jaren in deze badstad naar een tweede verblijf. We deden vaak een bod op een vakantiehuisje, maar we hadden telkens geen geluk. Op een bepaald moment zagen we ons huidig vakantiehuis te koop staan. We twijfelden niet, deden een bod en we kregen het toegewezen.”

Dennie is al tien à vijftien jaar ‘thuis’ in Westende. Waarom deze badstad? “Ik weet dat echt niet. Misschien komt het omdat het daar nog altijd wat rustiger is dan in andere badsteden zoals Blankenberge of Oostende. Westende spreekt mij enorm aan. Nathalie en ik hebben geen seconde getwijfeld om dit stekje aan te kopen. Ik ben al acht keren van mijn woonplaats Wuustwezel met de koersfiets naar Westende gereden. Dat is een trip van 175 km. Eens ter plaatsen kwam ik dan even op adem, waarna ik nog vijftien kilometer ging lopen lans de haven richting Nieuwpoort. Ik bleef daar dan slapen en keerde één dag later terug naar Wuustwezel. Toen was mijn lichaam mooi afgetraind. Intussen zijn er al enkele kilo’s terug bijgekomen”, lacht Dennie, die ook wel eens de Freddy Maertens-route fietst in Westende. “Nathalie, ons zoontje en ik gaan ook naar andere badsteden, met uitzondering van Knokke. Dat is al een beetje verder gelegen. De zee spreekt mij enorm aan. Dat komt ook omdat we met de Vlaamse meidengroep Sugarfree tijdens Zomeraperitief in één seizoen daar 32 keren optraden. Dat was een zalige tijd. Mijn vriendin en ik verblijven ook wel eens twee weken na elkaar in ons vakantiehuisje. Verhuren doen we niet, maar er zijn collega’s die weten dat ik daar een tweede verblijf heb. Zit een collega bijvoorbeeld enkele dagen voor zijn werk aan de kust, dan bellen ze mij en vragen ze of ze in onze woning mogen overnachten. Ik heb daar geen problemen mee.”

Michel en Dennie zingen ‘Wij willen winnen’.© PADI/Daniël
Michel en Dennie zingen ‘Wij willen winnen’.© PADI/Daniël

Vijf jaar geleden leerde Dennie stellingbouwer Michel Van den Brande kennen, die in Temse woont maar een penthouse heeft in Blankenberge. In 2016 brachten ze de single ‘Ik breng geen bloemen voor je mee’ uit. Hun vorige single was “2 glazen bier’ en recent kwam ‘Wij willen winnen’ uit, een nummer waarmee ze de Rode Duivels steunen. “Daarnaast willen we met dat liedje alle supporters een hart onder de riem steken”, besluit Dennie. (PADI)

De single is te downloaden via alle grote streamingsplatforms.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.