Cynthia Reekmans: “Ik raad iedereen aan om gezonde make-up te gebruiken”

Cynthia raadt iedereen aan om een laagje make-up aan te brengen.© PADI/Daniël
Cynthia raadt iedereen aan om een laagje make-up aan te brengen.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De gewezen Miss Belgian Beauty (2005) is een veelgevraagde presentatrice en moderator op bedrijfsfeesten. Bij het grote publiek is Cynthia voornamelijk bekend van haar vroegere presentatiewerk voor regionale zender TVLimburg en als gezicht van Steps Magazine. Cynthia nam ook plaats in de MENT-stoel om zich te laten schminken door Caroline Rigo van Cent Pur Cent.

Of het nu over make-up, voetbal, economie of acteren gaat, de 39-jarige Limburgse blondine draait er haar hand niet voor om. Cynthia startte haar carrière als pr-verantwoordelijke bij telecombedrijf United Telecom, waarna ze in 2007 aan de slag ging als leading lady bij TVLimburg. In 2015 ging Cynthia aan het werk als communicatie- en persverantwoordelijke bij Stayen en STVV (Sint-Truidense voetbalvereniging Eerste Nationale). In 2019 stond ze samen met Gunther Reniers op de planken voor de theaterkomedie ‘Taxi Taxi’ in De Roxy in Sint-Truiden. In 2020 maakte de 39-jarige mama van twee haar comeback als presentatrice. Zo presenteert ze haar eigen lifestyleprogramma op TVPlus en werkt ze ook voor Kanaal Z, de Vlaamse zender voor bedrijfsleiders en ondernemers. Cynthia is daarnaast ook communicatie en pr-verantwoordelijke voor het minerale make-up merk Cent Pur Cent en werkt hierdoor nauw samen met Caroline Rigo.

Als we samen terugblikken op jouw carrière en waar je momenteel staat, hoe zou je dat zelf omschrijven?

“Ik ben een écht zondagskind als ik terug kijk naar mijn carrière en leven in het algemeen. In 2005 mocht ik de kroon van Miss Belgian Beauty dragen, een titel die mijn leven helemaal heeft veranderd. En dat alleen maar in de positieve zin van het woord. Ik ben na mijn jaar als miss aan de slag gegaan voor TVLimburg, waar ik 8 jaar live televisie heb mogen maken. De ideale leerschool voor mijn latere carrière, want vandaag verzorg ik nog steeds bedrijfspresentaties en kan je me spotten op Kanaal Z en TVPlus. Heerlijk! Dat allemaal combineer ik met mijn job als PR-verantwoordelijke voor Rigorgeous, waar de minerale make-uplijnen Cent Pur Cent en i.am.klean onder vallen.”

Wat waren voor jou de hoogte- en dieptepunten de voorbije jaren op professioneel vlak?

“Na mijn job bij TVL, toen het aflassen van ons programma StudioTVL voor ons team toch wel een zware opdoffer was, ben ik aan de slag gegaan als persverantwoordelijke voor STVV en Stayen. Ik heb daar heel veel geleerd op korte tijd. Maar het bleef moeilijk te combineren met mijn freelance presentatie-opdrachten. Het feit dat ik toen gedurfd heb om er zelf mee te stoppen was voor mij een grote stap. Maar ik ben nu heel blij dat ik dat heb gedaan. Je moet je werk met volle goesting en passie doen. En voor mij is dat dan presenteren en modereren.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Het liefste wat ik doe zijn presentatie-opdrachten voor grotere projecten. Die liggen nu met de pandemie natuurlijk een beetje stil. Maar de live events hebben plaats gemaakt voor de livestreams en webinars. Ik mis natuurlijk het publiek en wil heel graag weer op het podium staan. Daarnaast presenteer ik My Beautiful Life op TVPlus. Een lifestyle programma rond alles wat het leven mooier maakt. Ook voor Kanaal Z ga ik wekelijks op pad met de camera voor MT in The City. Een heel leerrijk programma, want ik kan een kijkje nemen achter de schermen van heel wat grote bedrijven. En natuurlijk combineer ik dat met mijn job als PR-verantwoordelijke voor Cent Pur Cent en i.am.klean.”

Zijn er dingen waar jij van droomt of heb je nog een toffe primeur die je met ons en de lezers wil delen?

Oh, ik heb al zoveel waar ik blij mee ben. Maar ik droom echt van een live programma als Koffietijd in Nederland. Gezellige babbels met bekende en onbekende gasten, afgewisseld met muziek. Een aantal jaar geleden heb ik ook in The Roxy meegespeeld in het theaterstuk Taxi Taxi. Ook dat zou ik graag nog een keertje doen…maar dan in een serie of zo.”

Hoe diep hebben corona en de maatregelen er bij jou ingehakt?

“Al bij al mag ik niet klagen. De eventsector is natuurlijk heel hard getroffen. We lagen als eerste stil, en het zal nog even duren voor we weer full force aan de slag kunnen. De eerste maanden van de lockdown waren dan ook zeer angstaanjagend. Maar ik heb er op dat moment ook wel van genoten om meer tijd te hebben voor mijn kinderen en mijn man. Ik zat net voor de lockdown een beetje over mijn grens. Het ritme nu bevalt me beter, moet ik eerlijk bekennen. Gelukkig zijn de opdrachten voor tv en de moderatie voor de livestreams en webinars snel weer bijgekomen, waardoor mijn agenda goed gevuld blijft.”

Cynthia Reekmans in de studio van MENT TV.© PADI/Daniël
Cynthia Reekmans in de studio van MENT TV.© PADI/Daniël

Je hebt meegewerkt aan de make-up sessie van Cent Pur Cent-onderneemster Caroline Rigo. Vond je dat fijn?

“Tuurlijk! Caroline en ik kennen elkaar al jaren. Ze kwam mij in de tijd van TVLimburg dagelijks make-uppen en heeft ook mijn maquillage gedaan op onze trouwdag. Na mijn passage bij STVV, heb ik bij Caroline de kans gekregen om halftijds aan de slag te gaan als communicatiemanager. Ondertussen zijn we vier jaar verder, ben ik mede-aandeelhouder van haar bedrijf en ben ik enorm trots op het parcours dat ze heeft afgelegd.”

Hoe voelde het om zonder make-up in de tv-studio te zitten?

Haha, vroeger zou ik dat nooit gedurfd hebben. Maar gelukkig gebruik ik nu de juiste producten, waardoor ik mij niet hoef te schamen om ook eens zonder make-up te verschijnen. Maar ik geef toe, dat ik me met make-up veel beter voel. Dat zag je trouwens bij iedereen. Een laagje van ons toverpoeder en plots straalt elke vrouw van zelfvertrouwen.”

Wat heeft Caroline precies gedaan met jouw gezicht?

“Bij mij hebben we vooral op de ogen gewerkt. Ik heb hooded eyes, afhangende oogleden, waardoor het niet altijd makkelijk is de juiste oogmake-up aan te brengen. Door met een matte oogschaduw de aracadeboog te vergroten, vergroot je ook de ogen. Aan de binnenkant van het oog, heeft Caroline één van de highlighters gebruikt, die zorgt voor een frisse look.”

Wat vind je van de ‘Ment Glow Getter’ make-up box en de producten van Cent Pur Cent? Ben je daarmee vertrouwd?

“Ik ken de producten natuurlijk zeer goed en gebruik alleen maar minerale make-up. Vroeger werd ik vaak gemaquilleerd met andere merken die mijn huid verstikten. Mijn huid werd letterlijk dicht geplamuurd, kon niet ademen met alle acné-gevolgen van dien. Ik raad iedereen aan om gezonde make-up te gebruiken.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.