Cristina Branco brengt in het voorjaar van 2022 warme fado naar Oostende en Ieper

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In het voorjaar van 2022 houdt de Portugese fadozangeres Cristina Branco haalt in ons land. In mei 2022 staat ze in vijf zalen, waaronder op dinsdag 10 mei in De Grote Post in Oostende en op zaterdag 14 mei in Het Perron in Ieper. Ze treedt ook op in CC Diest, Alter Schachthof in Eupen en De Roma in Antwerpen.

Met haar meest recente album ‘EVA’ (2020) bewijst Cristina Branco nog maar eens dat ze een van de grootste fadista’s van onze tijd is. De zangeres geeft Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt de fado met jazz, wereldmuziek en pop. Bekroond voor haar album ‘Menina’ (Beste Album 2017 door de ‘Portuguese Authors Society’ ) en genomineerd voor een Golden Globe voor ‘Beste Individuele Interpretatie’ rijgt ze wereldwijd de ene na de andere show aaneen. Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugese fadomuziek. Daarin weet ze zich gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Cristina Branco bracht meer dan 10 albums uit en speelde al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre. In 2020 bracht ze haar laatste album ‘EVA’ uit. Zelf zegt ze hierover: ‘EVA is het portret van iemand in tijden van verandering. EVA is wat ik wil zijn.’

Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en ontwikkelde een compleet unieke stijl. Deze ster van wereldformaat brengt een intieme en persoonlijke voorstelling met eerder materiaal uit haar rijke carrière en live nummers van haar meest recente album ‘EVA’. Dompel je onder in de fado en laat je meeslepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit haar thuisland. (PADI)

Info en tickets: www.greenhouse.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten