‘Crestman’ Stany Crets zingt tijdens ‘The Christmas Show” : “In quarantaine met kerstmis”

‘Kerstman’ Stany Crets zong over quarantaine.© Steven Hendrix
‘Kerstman’ Stany Crets zong over quarantaine.© Steven Hendrix
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Wat doe je op een dag als 1 januari wanneer je geen familie mag ontvangen ? Op een dag als 1 januari wanneer je slechts met twee bent in je eigen bubbel en na een gezellige maaltijd eens nadenkt wat je wel kan doen ? Wij moesten niet lang nadenken. We besloten van de online versie van ‘The Christmas Show’ te volgen op onze computer. We waren benieuwd, alhoewel we al veel superlatieven hoorden over dit concept van Deep Bridge.

Duizenden mensen gingen in de voorbije jaren al kijken naar “The Christmas Show” van Deep Bridge in de Lotto Arena. Iedereen keerde altijd laaiend enthousiast naar huis terug, want in deze show stond kerstmis natuurlijk telkens centraal en had men kosten noch moeite gespaard om het publiek te entertainen met talrijke kerstsongs, gezongen door bekende Vlaamse artiesten. Ook in de december-maand 2020 was er een nieuwe versie voorzien, maar in maart stak corona de kop op. Van zodra het duidelijk werd dat het niet mogelijk zou zijn om in december en begin januari duizenden mensen een zitje aan te bieden in het Antwerpse Sportpaleis gooide Deep Bridge het over een andere boeg en besloten ze een professionele online versie op te nemen van ‘The Christmas Show’ en aan het grote publiek voor te stellen. Voor één ticket vanaf 23,5 euro kan je in de huiskamer deze show volgen. Wij waren benieuwd en besloten van ook eens te kijken.

Christoff kreeg voor ‘Een ster’ de steun van een kinderkoor.© Steven Hendrix
Christoff kreeg voor ‘Een ster’ de steun van een kinderkoor.© Steven Hendrix

Kerstman of moeten we schrijven ‘Cretsman’ Stany Crets was de rode draad doorheen de show, die het ‘publiek in de huiskamer’ entertainde en hij deed dat op zijn eigen manier. De kerstman begon met uitleg te geven over de voorschriften van de hogere overheid, waaronder anderhalve meter afstand behouden, gel gebruiken, enz. Het eerste mooi gezicht dat we op ons pc-scherm zagen verschijnen was dat van Maureen Vanherbeghen, die zong ‘All I Want For Christmas’. Zij stond niet alleen op het podium, maar ook heel wat jeugd zong met haar mee. Prachtig. Daarna volgde Helle Vanderheyden met ‘Santa Baby’ en vervolgens Laurenz Hoorelbeke die ‘Jingle Bell Rock’ bracht. Of was het toch iets anders ? Volgens kerstman Stany was het ‘Jingle Bell Rok’, jawel rok… Koen Crucke bracht een meer dan geslaagde versie van ‘Adeste Fideles’. Volgens ‘Cretsman’ Stany betekent ‘Adeste Fideles’ ‘Kom maar dichterbij’, maar in deze coronatijden mag dat niet. Kerstman Stany besloot dan maar de titel te veranderen. Na een heel mooie kerstmedley met heel wat bekende gezichten bracht Christoff ‘Witte kerst’ en daarna ‘Een ster’, samen met het kinderkoor. Mooi om te zien, leuk om naar te kijken, pakkend om in zo’n periode te bewonderen. Michiel De Meyer en Goele De Raedt brachten ‘Hallelujah’, bekend van Leonard Cohen. Ianthe Tavernier en Koen Van Impe zongen ‘Santa Claus Is Coming To Town’. Ook Mark Tijsman was van de partij. Hij zong ‘Merry Christmas Everyone’. Stany Crets mocht als lieve kerstman ook een nummer brengen : ‘Lonely This Christman’. Hij zong ‘ Feest zonder vrienden/toneel zonder publiek/ik kan de draai niet vinden/ik zin een beetje ziek/ik heb al zeventien symtomen/hier zit ik nu alleen.… In quarantaine met kerstmis, zo eenzaam…Ik heb het spek aan mijn been/ik zin alleen..’. Mooi gevonden, ook leuk om te horen, heel actueel. Er volgde nog een lange kerstspecial, waar alle artiesten nog ruim aan bod kwamen.

Onze visie : natuurlijk is kijken op je vaste computer of laptop anders dan dezelfde show zien in een grote zaal, zoals de Lotto Arena. Eén iets wil ik toch duidelijk maken : Deep Bridge spaarde kosten noch moeite om ook van deze online versie een PRACHTIGE show van 70 minuten en 44 seconden te maken. Een show die méér dan zijn geld waard is en waar je in de gezellige huiskamer in familieverband graag zal naar kijken. Het is kerst en tijdens de show zie je dat duidelijk, inclusief veel sneeuw. Iedereen op het podium – al dan niet met mondmaskers op – deden hun uiterste best om van deze ‘The Christmas Show’ iets moois te maken. Deep Bridge brengt kerstmis in de huiskamer én dat is wat veel mensen in deze tijden nodig hebben. ‘The Christmas Show’ mogen ze gerust op tv tonen op een kerstavond of op kerstdag zelf. Ik twijfel er niet aan dat er heel veel mensen met open ogen zullen kijken en nadien zullen toegeven : PRACHTIG ! Want prachtig was het. Kijker Jens uit Avelgem zei : “Dat is wat ik nodig had in deze periode van het jaar. ‘The Christmas Show’ is een coronaproof show geworden. Zo pakkend, zo mooi om naar te kijken’. Kijker Daniël uit Ingelmunster zag zowel de show in het Antwerpse Sportpaleis als nu online : “Het is anders, omdat je niet tussen het publiek zit. Je hebt de sfeer van de zaal. Ik keek met mijn eigen bubbel, maar deze versie is wel heel mooi om naar te kijken’. Muziekfanaat Rita uit Torhout reageerde als volgt : “Prachtig. We keken op 1 januari. Onze dierbaren moeten we vandaag missen, omdat we in onze bubbel moeten blijven. Ik raad iedereen aan om tickets aan te kopen, want deze show is werkelijk WONDERMOOI”. Wij sluiten on daar bij aan : WONDERMOOI ! Onze score : 8,5/10 ! (PADI)

Tot 7 januari kan je nog online ‘The Christmas Show’ bewonderen. Tickets kan je aankopen via www.deepbridge.be .

 © Steven Hendrix
© Steven Hendrix

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier