Christoff krijgt krop in de keel als hij praat over ex-vriend Ritchie in Kursaal Oostende

Christoff in actie op het podium van Kursaal Oostende. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“Corona begon mooi, met zijn tweetjes. Helaas ben ik alleen achter gebleven. Ik bewaar niets anders dan mooie herinneringen aan mijn ex-vriend Ritchie. Ik ben blij dat we een statement naar Vlaanderen kunnen maken, namelijk dat ook al scheiden onze wegen dat toch kan in vriendschap”, zei Christoff tegen zijn publiek in Kursaal Oostende, maar op dat moment kreeg hij een krop in z’n keel. Het waren voor hem enkele moeilijke seconden om dit allemaal te vertellen, waarna hij de song ‘Als je lacht’ bracht, hét nummer dat hij speciaal schreef voor zijn vriend Ritchie.

Om 20.28 uur begon Christoff aan zijn show in een goedgevuld Kursaal Oostende, waar de coronarichtlijnen van bij aankomst tot vertrek enorm, dan maar dan ook enorm streng waren. Gelukkig mocht er wat meer op het podium dan Christoff vorige week tegen ons had verteld, namelijk dat er geen vuurwerk mocht worden afgeschoten. Tijdens zijn verjaardagsshow gebeurde dat niet één, maar wel maar liefst vier keren waardoor deze show toch nog wat feestelijker over kwam. Na de muzikale intro zong Christoff ‘Vanavond gaat het gebeuren’, ‘Dronken van liefde’, ‘Eenmaal komt’ en ‘Een ster’, speciaal opgedragen aan zijn grootmoeder die recent overleed. De zanger vertelde ook al dat dat hij vorig jaar zijn 44ste verjaardag zou vieren in Kursaal Oostende, maar dat dat concert niet kon plaatsgrijpen. “Nu ben ik al 45, maar ik blijf nog één jaartje 44”, lacht hij, waarna het publiek direct applaudisseerde. Tijdens de song ‘Mag ik dan bij jou zijn’ zong hij : ‘Als corona komt en ik wil schuilen/mag ik dan bij jou zijn?’. Iedereen genoot eveneens van ‘Hartslag’, M’n beste vriend’, ‘Zo mooi’, ‘Eigen huis’… In ‘Als je bij me bent’ zong Christoff ‘Als je bij mij bent, heeft alles weer zin/waar ben je al die tijd wel geweest?” Hij keek naar de zaal én riep: “Allez ja, waar ben je al die tijd wel gebleven?” Hij vroeg of er al veel aanwezigen waren gevaccineerd en zei dat iedereen vol moest houden. Bij ‘Sirtaki’ nodigde hij uit om toch eens mee te doen, misschien recht te staan, maar het publiek bleef zitten op de stoel. Niemand stond recht. Bij ‘7 zonden’ ging het aantal decibels nog wat hoger de hoogte in. “Als ik jullie zie meedoen en het applaus zie, dan heb ik niet meer nodig om gelukkig te zijn”, besloot Christoff, waarna hij nog zong ‘Van mij voor jou’. Zijn twee bisnummers waren ‘Als je bij me bent’ en ‘Sweet Caroline’. Op het einde verzamelde hij met zijn voltallige band op het podium. Sofie Vandenbroucke van Concertevents kwam bloemen afgeven en kreeg onverwacht een zoen van de zanger. Het was exact 22 uur toen het doek viel over zijn verjaardagsshow.

© PADI/Jens

Eens iedereen buiten kwamen de tongen los. “Dat is toch niet hetzelfde. Zelfs je mondmasker moeten aanhouden in de zaal”, zei een mevrouw. Een andere dame knikte: “En zoveel maatregelen.” Een heer vulde aan: “Ik dacht dat ik precies terug in ’t leger zat. Al die richtlijnen. Mondmaskers aanhouden. Je stoel niet verlaten tijdens de show. Na de show blijven zitten tot je instructies krijgt van het personeel. Het stopte niet. Neen, gezellig is anders, maar we hebben toch terug een mooie show gezien.” Plots kwam één van de veiligheidsmensen een klein groepje mensen wegjagen die voor Kursaal Oostende stonden te praten. “Vertrekken aub, verder gaan staan”, riep hij luid. Een mevrouw reageerde heftig: “Jaja, is er twee meter verder geen corona misschien?” (PADI)

Er was ook vuurwerk én zelfs genoeg.
Er was ook vuurwerk én zelfs genoeg. © PADI/Jens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten