Cast musical Ghanesa – een perfecte God – in de laatste rechte lijn naar de première

Goele, Pieter, Wanne en Kirsten. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Judas TheaterProducties telt ongeduldig af. Hier hebben ze zolang naar uitgekeken. Eindelijk gaat de langverwachte herwerking van hun succesproductie “Ganesha – Een perfecte god” in première in het Fakkeltheater. Regisseur Martin Michel legt de laatste hand aan deze creatie tijdens de repetities met Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. “Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van twee vriendinnen die naar India reizen. Tijdens de reis komt het publiek te weten welke geheimen deze dames met zich meedragen. De musical is vanaf 15 oktober 2021 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Momenteel is men in de laatste rechte lijn naar de première voor deze bijzondere musical met thema’s als gay bashing, borstkanker, hoop en onvoorwaardelijke vriendschap.

Regisseur Martin Michel gaat altijd voor die extra spark. Elke keer opnieuw levert hij juweeltjes af voor Judas. Deze keer zal dit niet anders zijn. Hij loodst zijn cast door deze emotionele roller coaster op zijn gekende wijze. De teksten en het spel zijn ingestudeerd, de muziek is gerepeteerd en eind deze week is het tijd voor de eerste échte volledige “doorlopen”. Vanaf nu is er “no way back”. Wanne Synnave, Goele De Raedt, Kirsten Cools en Pieter Van Keymeylen geven zich volledig. Zij worden muzikaal begeleid door de virtuoze Thomas Vanhauwaert aan de piano. Vanaf volgende week begeleidt hij ook het driekoppig live-orkest.

De verwachtingen liggen zeer hoog. Judas TheaterProducties belooft immers een “versie 2.0” van de musical waarmee ze tien jaar geleden een indrukwekkend en uniek visitekaartje afleverden in het musicallandschap. De musical werd toen maar liefst negen keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs en mocht 5 awards mee naar huis nemen.

Deze Ganesha blijft razend actueel en heeft zoveel in zich dat we er nietkonden aan weerstaan om na meer dan 10 jaar een nieuwe versie op de planken te brengen.”

Sam Verhoeven – producent

Het zou oneerbiedig zijn, om van een gewone herneming te spreken. Er zitten zoveel creatieve en inhoudelijke kansen in deze voorstelling. Zeker met deze bijzondere cast, die natuurlijk bepalend is voor dit stuk. We gaan voor een nieuwe enscenering, andere kostuums, een herdacht decorconcept en we kunnen rekenen op schitterende livebegeleiding door ons 3-koppig combo o.l.v. Thomas Vanhauwaert.”

Martin Michel – regisseur

Pieter en Wanne.
Pieter en Wanne. © PADI/Daniël

“Het is ondertussen heel lang geleden dat ik zelf op de planken mocht staan. Het kriebelt al lange tijd om dat opnieuw te doen, en ik ben ongelooflijk blij dat ik met Ganesha die kans krijg. Op MNM hebben we ook een fantastisch publiek, maar die zie ik normaal gezien niet. Ik kijk er naar uit om weer voor een zaal te staan en de reacties van het publiek te voelen. Zelf heb ik de voorstelling tien jaar geleden niet gezien – ik was toen nog een snotneus – maar ik hoop dat we het nieuwe publiek even hard kunnen overtuigen van het prachtige verhaal als de cast van toen. Het zijn grote schoenen om te vullen, dus er is de nodige stress, maar vooral bakken goesting.”

Wanne Synnave – cast

Kortom, JTP heeft alles in handen om er weer een beklijvend pareltje van te maken en de bezoeker een onvergetelijke musicalbeleving te bezorgen. Eentje met een meerwaarde, eentje die al eens van het geijkte musicalpad durft af te dwalen om vervolgens zijn eigen en eigenwijze koers te varen.

Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.

Als producent gaat Judas steeds op zoek naar interessante partners. Deze samenwerkingen zorgen er telkens opnieuw voor dat de zeer sterke, actuele en relevante thema’s uit onze musicals extra geduid kunnen worden en creëren op deze manier een meerwaarde voor zowel de partners als de producties.

Voor “Ganesha – Een perfecte god” slaat het productiehuis de handen in elkaar met THINK PINK. Think Pink is de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie.

Een van de hoofdpersonages uit “Ganesha – Een perfecte god” wordt in de voorstelling geconfronteerd met borstkanker. Reden genoeg voor Judas om de samenwerking met Think Pink aan te gaan, deze organisatie in de kijker te zetten en hen ook financieel te steunen door middel van een benefietvoorstelling.

De opbrengst van de eerste 200 tickets die verkocht worden voor de voorstelling van vrijdag 15 oktober 2021 gaat integraal naar Think Pink.“Dankzij de steun van partners en sympathisanten zoals Judas Theaterproducties kunnen wij als ongesubsidieerde vzw onze missie verderzetten en onze doelen waarmaken.”

Heidi Vanseveanat – Voorzitter TP (PADI)

De voorstelling speelt van 15 oktober tot en met 7 november 2021 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Voorstelling t.v.v. Think Pink: vrijdag 15 oktober, 39 euro, inclusief reservatiekosten en VIP-arrangement). Andere tickets: 29 euro. www.judas.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier