Caroline Rigo opent op vrijdag 2 april haar tweede ‘Café Beauté’ in Knokke

Caroline Rigo in haar nieuwe zaak in Knokke.© PADI/Daniël
Caroline Rigo in haar nieuwe zaak in Knokke.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 2 april opent de Hasseltse onderneemster Caroline Rigo in Knokke, op de hoek van de Lippens- en Dumortierlaan, de tweede vestiging van haar ‘Café Beauté’, een unieke conceptstore voor beautylovers. Caroline is geen onbekende in muziekmiddens. Vroeger zat menig bekend artiest in haar stoel om zich op een professionele manier te laten schminken.

“Naast een behandeling kunnen vrouwen bij ons ook binnenwandelen voor skincare, haar- of make-upproducten gebaseerd op mineralen, met als doel een mooie en betere huid”, zegt Caroline Rigo. Het Limburgse succes bewijst dat de formule aanslaat en met een nieuwe winkel van ruim 100 vierkante meter heeft Knokke een primeur: “Deze winkel wordt een flagship voor onze gekende merken ‘Cent Pur Cent’ en ‘I.am-.klean’. We houden het fris en fruitig, werken met veel kleuren, heel wat nieuwe producten en complete gamma’s. Het milieu-aspect ondersteunen we, omdat we de eerste winkel zijn met hervulbare make-up potjes. We zijn makkelijk bereikbaar en vlot toegankelijk, wat maakt dat de drempel om bij ons binnen te gaan erg laag ligt.”

Aan ambitie, enthousiasme, ondernemerschap en durf is er geen gebrek bij Caroline Rigo. Haar job als kleuterleidster zei ze snel vaarwel voor een job als make-up artist bij Omega Pharma van Marc Coucke. Elf jaar geleden opende ze haar eerste winkel in make-upproducten en -behandelingen. Omdat ze zoveel vraag kreeg van mensen die make-up artist wilden worden, ging ze van start met de ‘Blush Academy’. Toen die mensen haar producten begonnen te gebruiken, startte zet haar eigen distributielijn op. Daarna volgde de ontwikkeling van haar eigen merken, waaronder ‘Cent Pur Cent’, een eigen minerale make-up lijn die ondertussen verkrijgbaar is bij 600 apothekers.

 © PADI/Daniël
© PADI/Daniël

In haar tweede ‘Café Beauté’ gaan Caroline en haar team nog een stapje verder. “Hier ligt de focus op snelle behandelingen. Dat kan in de browbar, de nailbar of je kan ook een quick-facial laten doen. We hebben een lashcorner, make-up belevingshoekjes en een hairstylingcorner. De focus ligt vooral op goed adviseren – en dat doen we gratis – en antwoord geven op vragen als: Wat moet ik dragen? Hoe creëer ik de perfecte eyeliner? Wij hebben alles in huis, waardoor vrouwen zich snel beter voelen en er weer goed uitzien. Ik vind het belangrijk om natuurlijke, gezonde make-up voor vrouwen van alle leeftijden en afkomst toegankelijk te maken door ze te verdelen, via professionals in farma en beauty, die net als wij ook geloven in deze visie. Via deze kanalen wil ik mijn ultieme doel bereiken, namelijk dat iedere vrouw zich mooi kan voelen en helemaal zichzelf kan zijn, zonder dat ze perfect moet zijn.”

Door de huidige coronamaatregelen is een feestelijke opening voor Caroline helaas niet mogelijk, maar omdat ‘Café Beauté’ valt onder de essentiële verzorgingsproducten, kan je zonder afspraak winkelen. “Uiteraard wordt alles voldoende ontsmet en volgen we de geldende regels. We houden het aantal bezoekers nauwkeurig bij en als het te druk is, gaan mensen even moeten wachten of op een later tijdstip terugkomen. Behandelingen in de winkel zijn voorlopig niet mogelijk, maar zodra het wordt toegestaan kan je daarvoor binnenlopen of telefonisch of via de website reserveren. En zodra er wordt versoepeld schakelen we voor onze klanten, waardoor ze optimaal kunnen genieten van de complete Café Beauté-beleving”, besluit Caroline. (PADI)

Meer info over Caroline Rigo haar ‘Café Beauté’ vind je op www.cafebeaute.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.