Brugse fan Christine Neyens organiseert concert van David Vandyck in Stadsschouwburg in… Brugge

Christine, samen met haar idool David Vandyck.
Christine, samen met haar idool David Vandyck.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al vijftien jaar woont Christine Neyens in het wondermooie Brugge. Al heel wat jaren is Christine superfan van David Vandyck uit Zedelgem. Voor corona trok Christine naar zijn optredens. Omdat ze al zoveel mooie momenten beleefde, besloot ze zélf een optreden te organiseren voor David. Op zondag 31 oktober ben je om 14 uur welkom in de Stadsschouwburg in Brugge.

David Vandyck veroverde een gouden plaat voor zijn debuut album ‘Dichtbij’, werd genomineerd voor de “Radio2 Zomerhit” met ‘Ik Leef Voor Jou’ en won twee awards (beste zanger en beste videoclip) tijdens het Gala Van De Loftrompetten’. Nu is David, na een radiostilte van ruim twee jaar, helemaal terug met zijn nieuwste single ‘Ik Weet Nu Beter’. Voor deze song ging hij aankloppen bij niemand minder dan Jasper Steverlinck. Na het sluiten van de cultuurhuizen is er ook eindelijk weer ruimte voor een ‘Live In Concert’. David en zijn band staan te poppelen om hun allerbeste concert van hun leven te kunnen geven. Dit zal ook zijn eerste grootse liveconcert zijn.

Voor haar idool David Vandyck organiseert Christine een concert.
Voor haar idool David Vandyck organiseert Christine een concert.

Christine is maar liefst al veertien jaar fan van David Vandyck. “Ik weet nog heel goed wanneer ik hem de eerste keer zag optreden: in 2007 tijdens Zomeraperitief in Blankenberge”, glimlacht Christine. “Hoeveel keren ik David al aan ’t werk zag, kan ik niet op één hand tellen. Ik was ook vaak present toen hij namiddagshows deed, zowel in de Aviflora in Ingelmunster, Etropal in Lauwe en La Palma in Gits. Ik reed voor Toppers van Oranje TV-opname zelfs drie keren naar Nederland. In 2015 werd ik verkozen tot ‘Fan van het jaar’. Als cadeau kreeg ik één dagje Brugge in het bijzijn van m’n idool. Ik ben ook nog fan van Luc Steeno, Herbert Verhaeghe, Phil Kevin, Helmut Lotti, De Romeo’s, Sasha & Davy. Is er geen corona, dan ben ik ieder weekend wel ergens op de baan om één of ander optreden mee te pikken, tot zelfs ver buiten West-Vlaanderen. Waarom ik nu zélf iets organiseer? Omdat ik dat graag eens wil doen en ook omdat ik daarmee David wil steunen, want ook hij had het door corona niet gemakkelijk en kon maandenlang niet optreden.” (PADI)

Zondag 31 oktober, Stadsschouwburg in Brugge. Tickets: www.ccbrugge.be – 050 44 30 60 – www.davidvandyck.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier