https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling Dirk Van Vooren is heel blij met Ingeborg uit Brugge aan z’n zijde in ‘Winterrevue – Made in Belgium’

Dirk Van Vooren en Ingeborg. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Van vrijdag 3 december tot en met zondag 16 januari staat er niét één Bruggeling Ingeborg op het podium van de ‘Winterrevue – Made in Belgium’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Ook Dirk Van Vooren is immers van de partij en Dirk zag het levenslicht op 11 oktober 1973 in… Brugge. Er zal voor en na iedere show vast en zeker veel ‘Brugs worden gepraat’ tussen beiden, alhoewel Ingeborg in feite van geboorte van Menen is. Zij zag het levenslicht op 15 oktober 1966. Jawel, ook in de maand oktober zoals Dirk Van Vooren. Dirk kwam in de maand oktober vier dagen eerder ter wereld, maar qua leeftijd is er wel meerdere jaren verschil.

Dirk is blij dat Ingeborg ja zei en dus erbij is voor de nieuwe editie van de ‘Winterrevue – Made in Belgium’. “Vooral omdat dit de juiste persoon is post-corona om in een revue terug de draad op te pikken. We kunnen de mensen terug een goed gevoel geven. Ingeborg is iemand die perfect past in het genre revue. Ze kan zingen, dansen, ze is humoristisch. We hebben haar over de streep moeten trekken, maar dat heeft te maken met haar bescheidenheid. Kan ik dat wel aan een revue? Pas ik daar wel in? Maar zoiets is perfect op haar lijf geschreven.”

Was dat een idee van regisseur Stany Crets of van U?

Dirk: “Stany had al Ingeborg op zijn lijstje staan, maar dat dateert al van enkele jaren geleden. Toen kozen we voor het thema film en kwam Herbert Flack in de plaats. Nu dacht Stany terug aan Ingeborg en dat is perfect.”

Was het in haar tuin een moeilijke bevalling vooraleer ze ja zei? Moesten Stany en U al jullie charmes boven halen?

Dirk: “Ja, maar vooral vanuit de opinie dat ze zelf twijfelde of ze wel geschikt was. Dan hebben we allebei onze bambi-oogjes gebruikt om haar te overtuigen, maar de oogjes van mij zullen wel meer gewerkt hebben dan die van Stany (lacht).”

Of trok de financiële vergoeding haar over de streep?

Dirk (lacht): “Och, helemaal niet hoor. Dat zou jammer zijn hé, maar dat is niet aan de orde geweest.”

Bewonder jij Ingeborg?

Dirk: “Ik denk dat veel generaties met Ingeborg opgroeiden. Ik was niet echt nog een kind wanneer ‘Schuif Af’ aan het scoren was, maar ik pikte het wel op. Ik keek er wel eens naar. Ik herinner mij ook haar vertegenwoordiging bij het Eurovisiesongfestival. Dat was toen heel groot showbizznieuws.”

Zal Ingeborg heel de Winterrevue in de kijker staan?

Dirk: “De Winterrevue wordt telkens opgebouwd met een aantal vaste waarden, met tussenin ook regelmatig aandacht voor de special guest. Het is een pleiade van artiesten en zaken die erbij horen, maar Ingeborg is wel onze rode draad doorheen heel de revue.” (PADI)

‘Winterrevue – Made in Belgium’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen van vrijdag 3 december tot en met zondag 16 januari. Prijs: 49, 39, 29 euro, 69 euro (VIP Seats). Brunch aan 69 euro zonder ticket op zondag 26 december, zaterdag 8 januari en zondag 9 januari. Diner aan 69 euro (zonder ticket) op vrijdag 31 december, donderdag 6 januari, vrijdag 7 januari en zaterdag 8 januari. Oudejaarsformule: 144 euro, exclusief tickets. Oudejaarsafterparty: 55 euro, exclusief tickets. Tickets: www.elckerlyc.be – 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.