Brent Schuddinck probeert als Brent SC zijn muzikale droom waar te maken

Brent leeft zich muzikaal uit op z'n kamer.
Brent leeft zich muzikaal uit op z'n kamer.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Brent Schuddinck uit Zottegem komt niet uit een muzikale familie, maar toch spreekt muziek hem sterk aan. Twee maanden geleden lanceerde hij zijn eigen album ‘Happy But Sad’ via Spotify. Hij schrijft eigen nummers en zingt ook covers. Muziek spreekt hem sterk aan, maar toch wil hij eerst een diploma aan de universiteit behalen vooraleer hij zich nog meer op de muziek zal focussen.

Brent (op 8 juli 18 jaar) is de zoon van twee zelfstandig werkende ouders. Hij zit in zijn laatste jaar Latijn-Moderne Talen in het secundair onderwijs in het Sint-Franciscusinstituut in Brakel. Zijn hobby’s zijn voetbal spelen en een eigen U13-voetbalploegje trainen. Hij maakt ook eigen muziek, speelt gitaar en piano, en zingt eveneens heel graag.

Brent groeide op in een niet zo muzikale familie. “Al beweert mijn mama dat mijn liefde voor muziek komt omdat ze naar een Clouseau-concert ging, terwijl ik nog ik haar buik zat”, lacht Brent. “Het enige muzikale familielid is mijn mama. Vroeger zat ze in een koor en volgde ze pianolessen. Voor de rest luisteren mij familieleden wel heel graag naar muziek, maar er zelf mee bezig zijn gebeurt niet echt. Persoonlijk ben ik wel al heel mijn leven geboeid door muziek. Al van kleins af aan zong ik mee met Studio100-liedjes en was ik zeer geïnteresseerd in het Junior Eurovisiesongfestival. Ik weet nog dat mijn oma, die ik mima noem door een grappige verspreking toen ik nog zeer klein was, mijn eerste zangfilmpje maakte. Ik liep rond in mijn kamertje terwijl ik de songtekst die ik zong in mijn handen had. Ook zingen op familiefeestjes was iets wat ik heel graag deed. Door vier jaar muziekschool te volgen werd de liefde voor de muziek alleen maar groter. Dat waren de beginjaren van mijn interesse in muziek.”

Brent luistert ook graag naar muziek. “De muziek die mij het meest aanspreekt, is de muziek van Queen, Michael Jackson en ook de huidige mix tussen pop en rap gebracht door The Kid Laroi en Juice WRLD. Ook artiesten zoals Shawn Mendes, Justin Bieber en Ed Sheeran kunnen mij zeer bekoren. Ik denk dat deze grote waaier aan muziekgenres die ik graag beluister, allemaal bijeen wordt gegooid door Queen. De band en vooral frontman Freddie Mercury, opende een hele nieuwe muziekdimensie voor mij. Van hard-rock tot balads tot disco tot het mooiste muzikale kunstwerk ooit Bohemian Rhapsody. Bohemian Rhapsody is voor mij de belichaming van Queen. Hoe zij alle genres perfect konden spelen, was voor mij een boost om nog meer muziek te maken. Twee maanden geleden bracht ik zelf mijn eerste album uit op Spotify. Mijn album bevat tien liedjes, die herkenbaar zijn voor jong en oud in een romantische en familiaire context. Mijn muziek is voor mij een plaats om mijn eigen gevoelens kwijt te spelen en ook anderen beter te laten voelen door de muziek die ik maak. Naast het schrijven van eigen nummers maak ik ook graag covers. Deze zijn dan te vinden op mijn Instagramprofiel, omdat ik mijn Spotifypagina zo origineel mogelijk wil houden.”

Brent : “Eerst de studies, pas dan nog meer muziek.”
Brent : “Eerst de studies, pas dan nog meer muziek.”

Net zoals veel jongeren wil Brent zich verder focussen op de muziek. “Maar dat is voor mij nu nog geen prioriteit. Het afwerken van mijn middelbare school en een universitair diploma behalen staat voor mij nu op de eerste plaats”, geeft hij toe. “Zoals al eerder vermeld, speel ik ook voetbal, wat ook al heel mijn leven een groot stuk van mezelf is. Ook dit komt nog voor mijn muziek, maar dat neemt niet weg dat ik alle moeite steek in mijn muziek en het heel graag doe. Nu is het nog een hobby, maar als alles de goeie kant opgaat, waarom zou het mijn beroep niet kunnen worden, he? In ieder geval zal ik nooit een beroep als artiest beginnen, zonder daarbij mijn universitair diploma te behalen.”

Welke favoriete artiesten heeft Brent allemaal ? “Mijn grootste idool is de overleden Freddie Mercury. De manier waarop hij muziek kon maken, teksten schrijven, optreden en het publiek bespelen was fenomenaal. Door de film “Bohemian Rhapsody” kwam ik voor het eerst in aanraking met Freddie. Hij was het middelpunt van het beste optreden ooit: Queen op Live-Aid 1985 in Wembley. Ook het optreden in Rio waar het publiek Freddie een pauze gaf door zelf luidkeels “Love of My Life” te zingen zal ik nooit vergeten. Nog een paar idolen van mij op internationaal vlak zijn The Kid Laroi, zelf ook nog maar 17, de overleden Juice WRLD, Shawn Mendes, Ed Sheeran, Justin Bieber en Bruno Mars. Mijn twee nationale idolen zijn Tourist LeMC en Clouseau. Tourist omdat hij met zijn muziek verhalen en levenslessen kan vertellen als geen anders. Clouseau luister ik dan weer heel graag en dat kan komen door mijn eerste concert ooit toen ik nog in de buik zat. Klassiekers zoals “Vonken en Vuur”, “Anne” en “Afscheid Van Een Vriend” zullen mij voor altijd bijblijven.” Brent schrijft ook zelf z’n teksten. “Ik schrijf mijn teksten inderdaad zelf. De moeilijkheid om deze te schrijven varieert sterk. Sommige nummers kan ik letterlijk op een halfuurtje schrijven, terwijl andere nummers enkele dagen in beslag nemen om te schrijven. Omdat ik vanuit eigen ervaringen schrijf of uit ervaringen van vrienden of kennissen, gaat het schrijven gemakkelijker. Ik vind van mezelf dat ik een groot inlevingsvermogen heb, dus zijn mijn nummers zeer herkenbaar voor veel mensen.”

En wat is zijn muzikale droom ? “Mijn muzikale droom is de wereld rond touren met bij elk optreden een groot publiek dat meezingt met mijn eigen nummers. Dat is mijn ultieme droom. Een grote groep mensen die al je nummers meezingen, wauw! Het bekend zijn zelf is voor mij totaal niet belangrijk. Het belangrijkste voor mij is dat mensen genieten van mijn muziek en er zich beter door voelen”, besluit Brent SC. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.