Betoverend spektakel ‘Kerstmagie’ breidt uit en strijkt neer in tien kastelen, waaronder ook terug in Torhout en Vlamertinge

Kerstmagie in december 2019 in Wijnendale (Torhout). © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’, georganiseerd door productiehuis Historalia van prins Simon de Merode, blijft groeien. Na de zeer succesvolle vorige editie (2019) in zes Vlaamse kastelen, zal ‘Kerstmagie’ dit jaar niet enkel te bewonderen zijn in maar liefst acht kastelen in Vlaanderen, maar trekt la ‘Magie de Noël’ in december ook voor het eerst de taalgrens over en strijkt neer in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen). In onze provincie vind je de kerstmagie terug in Wijnendale (Torhout) en Vlamertinge.

In Vlaanderen openen de kastelen in de provincies Antwerpen (Aartselaar, Hingene en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne), West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) en voor het eerst ook Vlaams-Brabant (Huldenberg), vanaf 4 tot en met 26 december de poorten voor deze magische en interactieve familie-ervaring. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen ,die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding, waarin je wordt meegesleept in een gloednieuw, spannend verhaal van de hand van regisseur Luc Stevens.

‘Kerstmagie’ werd omgevormd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Je loopt in een ‘one way systeem’ en betreedt in kleine groepjes (max. 10 personen) het kasteel.

Tijdens je reis doorheen één van de 10 kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Sfeer in overvloed.
Sfeer in overvloed. © PADI/Daniël

‘Kerstmagie’ is de ideale, ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. De kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Het verhaal: Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen…heel zacht. De Twinkelings, 6 zingende elfjes, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt.

Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief?

Ga samen met het ganse gezin op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg!

Na eerdere succesvolle edities van ‘Kerstmagie’ in de kastelen van Westerlo (5x), Laarne (3x), Vlamertinge en Sint-Truiden (2x), Hingene en Wijnendale (1x), strijkt deze betoverende kerstbeleving in december 2021 voor het eerst ook neer in het kasteel van Cleydael in Aartselaar en het kasteel van Huldenberg nabij het Vlaams-Brabantse Overijse.

De magie stopt dit jaar ook niet aan de taalgrens, want Historalia brengt de Franstalige variant la ‘Magie de Noël’ ook naar het kasteel van Corroy-le-Château in Gembloux en Château de Louvignies in Soignies.

De kastelen zijn: Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse) – Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden) – West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wynendaele (Torhout) – Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne – Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel d’Ursel (Hingene), Kasteel de Merode Westerlo) – Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie) – Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie) (PADI)

Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s. Prijs: 15,95 euro p.p., kinderen onder de 5 jaar gratis. Tickets en info via www.kerstmagie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.