Barbara Dex: “Ik voelde mij naakt in de tv-studio”

Barbara Dex draagt meestal een laagje make-up.© PADI/Daniël
Barbara Dex draagt meestal een laagje make-up.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zangeres Barbara Dex begon net voor corona met haar eigen Boetiek Babs. De zangeres is ook bezig met het opnemen van nieuwe nummers in de studio. Vorige vrijdag was ze te gast bij MENT TV in Mariakerke, waar ze in de studio mocht plaatsnemen. Normaal komt Barbara toe met make-up op, maar deze keer arriveerde ze zonder. Ze werd immers onder handen genomen door Caroline Rigo van Cent Per Cent. “Toen ik arriveerde en in de tv-studio zat, voelde ik mij naakt”, bekent de zangeres uit Turnhout.

De wereld leerde Barbara Dex kennen dankzij haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. In 1993 vertegenwoordigde de Turnhoutse als prille 18-jarige ons land met het de prachtige ballade ‘Iemand als jij’. Het bleek het startschot van een carrière die al bijna dertig jaar duurt. Barbara nam daarna nog twee keer deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival. In 2004 eindigde ze als derde met met haar nummer ‘One Life’ en in 2006 raakte ze met het nummer ‘Crazy’ tot in de halve finale. Sinds haar eerste deelname releaste Barbara al elf albums. De zangeres heeft de afgelopen jaren bewezen heel wat muziekstijlen aan te kunnen. Alles van pop en country- tot funk en soul. Haar stem kan alles moeiteloos aan. In 2016 was Barbara zelfs nog te zien in de musical ‘Beauty & The Beast,’ waar ze de rol van Mevrouw Pot voor haar rekening nam.

De zangeres droomde als kind al van een eigen boetiek. Barbara studeerde in het middelbaar mode en maakte zelfs haar eigen jurk voor haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. In september van 2019 maakte Barbare haar jeugddroom eindelijk waar, met de opening van haar eigen dameskledingwinkel Babs.. De 47-jarige zangeres bezit trouwens ook een klein rebels kantje, want ze vierde de opening van de winkel met een splinternieuwe tatoeage. Ondertussen is Barbara druk bezig met haar webshop en telt ze af naar haar nieuwe concerten. Vorige maand kon ze haar stem alvast even opwarmen toen ze stond te zingen voor een leeg Sportpaleis tijdens de ’24 u Live’ van Miguel Wiels.

Ben je tevreden over jou carrière?

Barbara: “Gezien de huidige situatie…super tevreden! Op muzikaal vlak natuurlijk, want door corona is het nu helemaal niets. Ik ben blij dat ik zes maanden voor corona begon met mijn eigen boetiek en die geeft mij de voorbije maanden echt wel de nodige energie en werk opgeleverd.”

Wat waren voor jou de hoogte- en dieptepunten in de voorbije jaren op professioneel vlak?

Barbara: “De hoogtepunten lagen eigenlijk voor corona. Ik was heel veel aan het optreden en we hadden plannen om een nieuwe plaat te maken. Corona heeft hier natuurlijk wel anders over beslist. Het dieptepunt was zeker de lockdown. Optredens werden allemaal geannuleerd, plaatopname werd uitgesteld, winkel moest dicht. Ik wist het effe niet meer….maar ik heb me eigenlijk vrij snel terug herpakt. In april 2020 ben ik online beginnen te verkopen bij Kleding Babs en dit heeft mij terug de nodige adrenaline gegeven om toch te blijven vechten en te gaan voor de passies die ik heb, namelijk muziek en mode.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

Barbara: “Ik ben heel blij dat ik een platenfirma heb ( CNR ) die echt in mij gelooft en die mij de kans geven om toch te mogen verder werken aan die plaat. We duiken de komende weken de studio in om enkele nummers in te blikken en dan in september volgt een tweede sessie. Als alles goed verloopt, komt het album in het najaar uit. En in 2023 staat er iets leuks in de agenda. Ik ben dan immers 30 jaar bezig op muzikaal vlak en dat moet natuurlijk worden gevierd.”

Je werkte mee aan de make-up sessie van Cent Pur Cent-onderneemster Caroline Rigo. Vond je dat fijn?

Barbara: “Ik vond het fantastisch. Ik gebruik al een aantal jaren de make up van Cent Pur Cent. Ik was vereerd om hieraan te mogen meewerken.”

Hoe voelde het om zonder make-up in de tv-studio te zitten?

Barbara: “Naakt!!! Normaal als ik ga optreden, tv moet doen of pers te woord sta, ben ik altijd wel wat gemaquilleerd. Dit voelde dus zeer naakt aan. Een beetje vreemd, maar langs de andere kant ook wel weer fijn dat mensen een voor en na te zien krijgen.”

Wat heeft Caroline precies gedaan met jouw gezicht tijdens de live-uitzending op MENT TV?

Barbara: “Ze zette een heel natuurlijke make up op mijn gelaat. Caroline doet dat super. Ze heeft eerst een primer op mijn gezicht gezet, deze zorgt ervoor dat je make up een ganse dag goed blijft zitten. Daarna een foundation aangebracht, met net boven de jukbeenderen een glow highlighter. Ze heeft mijn wenkbrauwen wat sterker aangezet. Boven de ogen een lichte oogschaduw gebruikt met glans, een lijntje boven en onder het oog met eyepencil en dan afgewerkt met mascara. Op de lippen natuurlijk de glossy lipstick uit de box.”

Wat vind je persoonlijk van de ‘Ment Glow Getter’ make-up box en de producten van Cent Pur Cent? Ben je daarmee vertrouwd?

Barbara: “Ja hoor, ik gebruik de producten al jaren en wil niets anders meer. Deze producten zijn van natuurlijke mineralen waardoor je huid nog steeds kan ademen. Ook met de Ment Glow Getter box ben ik super blij. Veel glitter en glow, deze zorgen voor een mooie uitstraling.” (PADI)

Info : Website en bio: http://www.barbaradex.be Website Babs. : http://kledingbabs.be – De box verschijnt in een beperkte oplage. Je kan hem nu reserveren, via www.centpurcent.com , www.menttv.be . Binnen anderhalve week is hij online te koop in Café Beauté (Hasselt, Knokke) en in meer dan 600 Vlaamse apotheken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier