All-In Fitness Izegem van Trisha en Kurt geven met korte actie statement tegen de sluiting

Trisha en Kurt Harhuis voor hun zaak All-Inn Fitness Izegem.© PADI/Daniël
Trisha en Kurt Harhuis voor hun zaak All-Inn Fitness Izegem.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Zondagvoormiddag was er in het winkelcentrum Frunpark in Izegem beweging aan All-In Fitness van zangeres Trisha (Govaerts) en echtgenoot Kurt Harhuis uit Beveren-Leie. In openlucht – voor de zaak – werd er een korte periode aan fitness gedaan als statement dat de fitnesscentra nog altijd gesloten moeten blijven.

Net voor de start van de fitnessoefeningen zei Kurt Harhuis aan ons : “Deze week stond er in een krantenartikel dat een aantal fitnesscentra een signaal wilden geven naar de buitenwereld. Er werd meegedeeld dat wij met gezondheid bezig zijn. Los van de zorgsector zijn wij de eerstelijnszorg die met gezondheid te maken hebben. Wij zijn – samen met de horeca – de meest getroffen sector die al zeven maanden dicht zijn, zonder dat er maar één lichtpuntje is dat ze het gaan evalueren of bespreken. Het initiatief kwam van de Federatie van de Fitnesscentra. De realiteit leerde ons – na even rondgebeld te hebben met politie en instanties – dat het niet kon en mocht met veel mensen in openlucht. Enkel voor groepjes van vier mensen kregen we een okee en dus besloten we ons daaraan te houden.”

Op zondagvoormiddag werd er een ludieke actie gehouden voor de fitnesszaak weliswaar met de nodige afstand tussen elkaar.© PADI/Daniël
Op zondagvoormiddag werd er een ludieke actie gehouden voor de fitnesszaak weliswaar met de nodige afstand tussen elkaar.© PADI/Daniël

Voor Trisha en Kurt is het niet gemakkelijk. In juli 2018 openden ze de deuren van deze fitnesszaak in Izegem. Ze koppelden zich los van de vorige keten en doen het nu op hun eigen manier in All-In Fitness Izegem. “ We zitten met All-In Fitness in een winkelcentrum en de huur blijft doorlopen. Ook Trisha en ik moeten van onze spaarcentjes nemen om alles hier draaiende te kunnen houden. Voor een nieuwe zaak is het niet evident wanneer je dan al zolang de deuren gesloten moet houden. Maar het lukt ons toch om het hoofd boven water te houden”, besluit Kurt, waarna hij samen met Trisha en de lesgeefster begon aan een ludieke actie fitnessen. “We doen het zonder toestellen. De lesgeefster geeft wat oefeningen. Het doet deugd van ook enkele van onze trouwe fitnessbezoekers terug te zien. Ik hoop dat we in april terug mogen openen, maar maart mag natuurlijk ook”, zegt Kurt. “Vorige keer werden we in snelheid gepakt. Ze zeiden op vrijdag dat we de maandag mochten openen. We waren hier nog bezig met allerlei zaken in orde te brengen. We dachten niet dat we al plots gingen mogen openen, maar uiteindelijk kwam het toch goed.” (PADI)

All-In Fitness van Trisha en Kurt in de Krekelmotestraat 62/bus 18 in Izegem (Frunpark) – www.fitnessizegem.be

Natuurlijk deed ook Trisha mee.© PADI/Daniël
Natuurlijk deed ook Trisha mee.© PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.