Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit De Haan

Het nieuwe wielerseizoen is op gang getrokken en dus zullen de vrouwen en vriendinnen van onze 41 profs het op het thuisfront opnieuw vele dagen, weken en soms zelfs maanden zonder hun geliefde moeten te zien bolwerken. Drie van hen - Aaron Verwilst (22), Baptiste Planckaert (31) en Serge Pauwels (36) - vertoefden de voorbije weken aan de Spaanse Costa Blanca. Zeggen ze in koor: "We zijn blij dat onze partner ook haar eigen bezigheden heeft."

De contractbesprekingen in het provinciaal voetbal voor volgend seizoen zijn volop op gang en overal worden er transfers geregeld. Eendracht De Haan, tweede provinciale A, is volop in strijd voor het behoud. De kustploeg ziet zes kernspelers verdwijnen, maar ze zijn erin geslaagd Jens Boey, spits bij KE Gistel te strikken.

Dinsdagavond vond in Hof ter Meulen een druk bijgewoonde infoavond plaats rond 'FERM-e'. "Een lokaal initiatief van de boer die inziet dat hij het niet verder alleen kan", vat Carl Adriansens het project samen, dat hij samen met zijn vrouw Tessa bedacht en uitwerkte.

Het burgerinitiatief Proper Strand Lopers stelt zijn derde jaarverslag voor. Wat in 2016 begon als een Facebookpagina die mensen wilde aansporen om zwerfvuil op te rapen, is ondertussen uitgegroeid tot een vzw die heel wat acties onderneemt. De beweging groeit en bereikt meer en meer mensen. In totaal werd er sinds de oprichting al een half miljoen liter afval geruimd. Maar de initiatiefnemers zien ook vooral heel veel uitdagingen. "In wat aan de kust aanspoelt en achtergelaten wordt, zien we wat verkeerd gaat in onze samenleving."