Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Dadizele

Enkele dagen nadat de ouders van Nordin Allaert een crowdfundingactie opstartten om een dure therapie voor hun zoon te kunnen betalen, heeft de 18-jarige Dadizelenaar de strijd tegen kanker verloren. Nordin is donderdag in de loop van de namiddag overleden. Eind 2019 werd bij de jongen een zeldzame kanker vastgesteld.

In eerste provinciale is VK Dadizele A de winterstop ingegaan als vierde. Het tweede deel van de competitie start het zondag met de verplaatsing naar SC Wielsbeke A. Achter de naam van Gilles Bouckaert staat echter nog een groot vraagteken.

Horecazaak Marhaba op de Plaats in Dadizele staat over te nemen. Het restaurant van de familie Ben Driss bestaat al 40 jaar. "Het familiale was altijd onze sterkte, maar nu is het moeilijk om nog alles te combineren", aldus uitbater en schepen Nessim.

Dolgelukkig. Zo voelt de 28-jarige Sumana Takov zich. Haar pasgeboren dochtertje Hannah ligt nog te slapen op haar arm. De blos op Sumana's wangen spreekt boekdelen. "De cirkel is rond. Een zoon, een dochter én de man van mijn dromen."