Maandag 6 april, 2020

Nieuws uit Dadizele

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

De dames van VK Dadizele zijn door het stopzetten van de competitie vroegtijdig uitgeroepen tot kampioen in tweede provinciale. Om ook een reeks hoger geen mal figuur te slaan is men de voorbije dagen bijzonder actief op de transfermarkt nadat men eerst de huidige spelerskern wist vast te leggen voor volgend seizoen. Er zijn al vier nieuwkomers.

Kind en Gezin staat klaar om kinderen en ouders op een veilige manier te ontvangen in de consultatiebureaus. De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening door de coronacrisis gaf ruimte om de reorganisatie van de dienstverlening op punt te stellen. Vanaf woensdag 1 april herstart Kind en Gezin het vaccineren. "En dat is nodig. Want jonge kinderen moeten tijdig gevaccineerd worden."

De financiering voor het altaar voor de relikwie van paus Johan Paulus II is volledig rond. De voorbije maanden werd heel wat geld ingezameld om zo de haartjes van de voormalige paus een mooie plaats te geven in de basiliek. De inhulding van het relikwie is echter door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Met de koers in Slypskapelle op zaterdag en de passage van Gent-Wevelgem op zondag zou de Moorsleedse wielerliefhebber dit weekend aan zijn trekken komen. Beide wedstrijden zijn echter afgelast door de uitbraak van het coronavirus. "Dat is heel erg jammer", aldus Eddy Clarysse uit Dadizele, die al 40 jaar seingever is.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

In deze vreemde coronatijden is het ook voor de tuincentra en bloemisten niet gemakkelijk om te overleven. De Dadizeelse bloemenkwekers Bruno Vandenbussche en Ingrid Maertens gaven het voorbije weekend de Moorsledestraat wat extra kleur door er viooltjes weg te schenken. "Op die manier willen we de mensen ook aanzetten om online een bloempje te bestellen en zo de tuincentra en bloemisten te helpen."

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.